Site icon TechInside

Hyundai uçan otomobil sözü verdi

Hyundai uçan otomobil

Otomotiv sektörünün dev ismi Hyundai uçan otomobil konusunda söz verdi. Hyundai uçan otomobiller konusundaki iddiasını sürdürüyor.

Hyundai uçan otomobil çalışmaları için iddialı

2019 yılında Hyundai, uçan otomobiller konusunda oldukça iddialı ifadelerde bulunmuştu. Güney Kore merkezli otomotiv devi, uçan otomobil sektörünün en büyüğü olmayı hedefliyor.

Daha önce uçan otomobiller alanındaki iddiasını dile getiren Hyundai, bu sözü bir kez daha yeniledi. Uçan otomobillerin bir gün gerçek olacağını açıklayan şirket, bu pazarda büyük bir patlama da bekliyor.

Ancak uçan otomobiller için biraz daha beklememiz gerekecek. Bu araçların en erken 8 yıl sonra kullanımda olacağı tahmin ediliyor. Hyundai ise bu alanın öncü şirketi olmayı hedefliyor. Ayrıca ABD’de uçan otomobillerin bir eyalette yasal hale getirilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Hatta Hyundai şu anda Uber ile ortak çalışma yürütüyor.

Hyundai’ın bşaındaki isim olan Jaiwon Shin, trafikte sıkışan insanların uçan otomobillerle yolculuğun ne kadar uygun olduğunu fark edeceklerini söylüyor. Ayrıca gelecekte bu alandaki talebin patlayacağını da vurguluyor.

Morgan Stanley tarafından yapılan çalışmalar, 2040 yılına kadar bu sektörün 2,9 trilyon dolarlık hacme ulaşacağını gösteriyor. En kötü senaryoda bile 2040 yılı için durum 615 milyar dolar olarak görünüyor.

Exit mobile version