Site icon TechInside

ICO’ların yeni merkezi Singapur mu olacak?

Çin’in dijital parayla halka arz işlemini (ICO) ve yeni dijital para birimlerinin yayınlanmasını yasaklamasıyla kripto para sektöründe ani bir panik yaşansa da, ICO işlemleriyle halka arz yapmak isteyen şirketler ve yeni kurulacak kripto paralar için Singapur’un merkez haline gelebileceğinin altı çiziliyor.

Dijital paralara sıcak bakan Singapur ekonomi yönetiminin yanında Singapur Merkez Bankası’nın da Fintech projelerine destek olmak için 166 milyon dolarlık fon ayırması, dijital paralar üzerinde çalışan şirket ve bireylerin Singapur’a akın etmesine neden olacak.

Ülkede Fintech şirkerine ve finansal kurumlara uygulanan vergi indirimi de, toplam varlıkları 2 trilyon doları geçen 200 bankanın ülkede üs kurmasına neden olmuş durumda.

Singapur Merkez Bankası, dijital para birimlerinin kara para aklamaya karşı kullanılmasının önüne geçmek için bu varlıkların kontrol edileceğinin altını çizse de ülkede dijital para kullanımına karşı engelleyici bir yasa hazırlanmayacağı veya uygulamanın yapılmayacağı da anlaşılıyor. Dolayısıyla, ICO üzerinden fon sağlayarak faliyete geçmek isteyen yeni şirketlerin veya yeni dijital para birimleri yaratmak isteyen girişimcilerin Singapur’u merkez olarak kullanma seçeneği ağır basmaya başlıyor.

 

Exit mobile version