Site icon TechInside

İkinci monitör kullanımı Windows 11 ile çok kolay

İkinci monitör kullanımı

İkinci monitör kullanımı Windows 11 aracılığıyla kablosuz bir şekilde yapılabiliyor. Wireless Display’i nasıl kullanacağınızı yazımızda anlattık.

İki monitör kullanımı üretkenlik artışında önemli rol oynamaktadır. Yedek bir Windows dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi birincil kurulumunuz için ikinci (veya üçüncü) monitör olarak kullanabilirsiniz. Windows 11‘de, başka bir Windows aygıtının ekstra kolaylıklarla ve üçüncü taraf uygulamaları olmadan kablosuz ekran olarak kullanılmasına izin veren yerleşik araçlar var.

İkinci bir monitör olarak bir Windows dizüstü bilgisayar veya tablet kullanmak istiyorsanız, bunların bir kablosuz görüntüleme teknolojisi olan Miracast’ı desteklediğinden emin olun. Bilgisayarınızın Miracast’ı destekleyip desteklemediğini şu şekilde kontrol edebilirsiniz:

Wireless Display ile kolay kullanım

Eğer buraya kadar her şey tamamsa ikinci monitör olarak kullanıma başlayabilirsiniz. Bunun için;

Artık Başlat menüsünü açabilir ve Wireless Display uygulamasını görebilirsiniz. Wireless Display, Windows dizüstü bilgisayarınızı veya tabletinizi ikincil monitör olarak kullanmaktan sorumludur.

Artık ekranlarınızı düzenlemek, ölçeklendirmeyi ayarlamak, çözünürlüğü değiştirmek veya ekranla ilgili diğer seçenekleri değiştirmek için Sistem > Ekran’ı açabilirsiniz.

Exit mobile version