Site icon TechInside

iPhone’da metin mesajlarını programlayın

iPhone’da metin mesajlarını kolayca programlayın

Apple’ın iOS’u iPhone veya iPad’de Mesaj planlamayı desteklemese de, görevi yerine getirmek için farklı bir yerleşik uygulama kullanabilirsiniz

iPhone’un iMessage uygulamasında eksik olan özelliklerden biri metin mesajlarını zamanlama özelliğinin bulunmamasıdır. Bu, e-posta istemcileriyle yapabileceğiniz bir şeydir ve belirli zamanlarda e-posta göndermeniz gerektiğinde kullanışlı olabiliyor. Ancak aynı şey kısa mesajlar için de geçerlidir. Günün, haftanın veya ayın belirli saatlerinde göndermek istediğiniz durumlarda, mesal doğum günü dilekleri gibi belirli zamanlarda gönderilmesi gereken yinelenen mesajlarınız da kullanmanız gerekebiliyor.

Apple’ın iOS’u iPhone veya iPad’de Mesaj planlamayı desteklemese de, görevi yerine getirmek için farklı bir yerleşik uygulama kullanabilirsiniz. Kısayollar uygulamasının otomasyon özelliğini iPhone’unuzda metin mesajları planlamak için kullanabilirsiniz. Lifewire’ın açıkladığı gibi, iPhone’da metin otomasyonu kurmak inanılmaz derecede kolaydır. Bunu yapmak için Kısayollar uygulamasıyla ilgili herhangi bir deneyime sahip olmanıza bile gerek yok. iPhone’unuzda bir metin planlamak için yapmanız gerekenler: Kısayollar uygulamasını açın Otomasyon menüsüne dokunun sonrasında, otomasyonları ilk kez kullanıyorsanız Kişisel Otomasyon Oluştur’u seçin.

Otomasyondan memnunsanız Bitti düğmesine dokunarak onaylamanız gerekiyor.

Otomasyonu kurmadan önce önemli ayrıntıları hatırlamanız gerekir. iPhone’da bir metin mesajını bu şekilde planlarsanız, günün, haftanın veya ayın aynı saatinde gönderilir. Bu özellik, yinelenen mesajları planlamak için mükemmeldir. Ancak bu tek seferlik bir şeyse, planlanmış mesajı gönderdikten sonra otomasyonu durdurmak isteyeceksiniz.

Arıza koruması olarak, otomasyon kurulumunun son ekranında Çalıştırmadan Önce Sor geçişini etkin bırakabilirsiniz . Bu şekilde, planlanmış bir mesajı yanlışlıkla gönderilmesi gereken sayıdan daha fazla göndermezsiniz. Planlamak istediğiniz her farklı iPhone mesajı için durulayın ve tekrarlayın. Artık geçerli olmadıklarında otomasyonları kaldırabileceksiniz. Veya Apple nihayet iPhone, iPad ve Mac’te mesaj planlama desteği getirdiğinde.

Exit mobile version