Site icon TechInside

İrlandalı düzenleyici Facebook için ceza önerdi

İrlandalı düzenleyici Facebook

İrlandalı düzenleyici Facebook

İrlandalı düzenleyici Facebook için gizlilik kaynaklı ceza önerdi. Önerilen cezanın tutarı ise 36 milyon euro olarak açıklandı.

İrlandalı düzenleyici Facebook için ceza istedi

Avrupa Birliği 2018 veri koruma kuralları uyarınca, DPC şimdi ön kararı ilgili tüm AB denetim makamlarıyla paylaşmalı ve nihai bir karar vermeden önce onların görüşlerini dikkate almalıdır. İrlanda komisyonu, AB genel merkezlerinin İrlanda’daki konumu nedeniyle, Facebook’un ve bloğun “One Stop Shop” veri rejimi altındaki dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birçoğunun baş düzenleyicisidir.

Avusturyalı gizlilik aktivisti Max Schrems tarafından sunulan şikayet, Facebook’un kişisel verileri, özellikle hizmet şartları çerçevesinde işlemesinin yasallığıyla ilgiliydi.

Schrems’in dijital haklar grubu NOYB tarafından yayınlanan taslak karara göre, DPC, Facebook’un yeterli bilgi sağlamaması nedeniyle 28 milyon ila 36 milyon euro arasında para cezası önerdi.

Taslak karar, ihlalleri doğası gereği ciddi olarak nitelendirdi ve Facebook’u şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştirdi.  Schrems, bulguları eleştirerek, DPC’nin, reklam ve çevrimiçi izleme gibi alanlarla ilgili rıza maddelerini hüküm ve koşullarına taşıyarak Facebook’un AB’nin GDPR gizlilik kurallarını atlamasına yeşil ışık yaktığını söyledi.

WhatsApp, AB gizlilik gözlemcisi DPC’ye diğer denetleyici makamlardan gelen eleştirilerin ardından cezayı yükseltmesi için baskı yaptıktan sonra İrlanda düzenleyicisi tarafından geçen ay 225 milyon avroluk rekor bir para cezasına çarptırıldı.

Exit mobile version