Site icon TechInside

İsviçre dijital para birimi ödemelerini test ediyor

İsviçre dijital para

İsviçre dijital para

İsviçre dijital para birimi ödemeleri ile ilgili bir test başlattı. Merkez Bankası, beş işletmeye bu testleri gerçekleştiriyor.

İsviçre dijital para birimi ödemeleri için kararlı

İsviçre Merkez Bankası yaptığı açıklamada, beş ticari bankayı içeren işlemleri için dijital para birimini başarıyla kullandığını söyledi.

Project Helvetia adlı deneme, Avrupa’daki en gelişmiş merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deneylerinden bazılarını gerçekleştiren İsviçre’de merkez bankası dijital para birimlerinin tanıtımını bir adım daha yaklaştırabilir.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, kısmen mevcut ödeme sistemlerini daha verimli hale getirmek ve kripto para birimlerinden kaynaklanan zorluklara karşı koymak için hem toptan hem de perakende kullanım için sürümlere odaklanan araştırmalarla CBDC’ler üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

Adını İsviçre’nin sembolünden alan Helvetia altında, SNB CBDC’leri ödeme sistemlerine entegre etti ve bunları UBS, Credit Suisse Goldman Sachs Citigroup ve Hypothekarbank Lenzburg’u içeren deneyde simüle edilmiş işlemlerde kullandı.

Plan, karşı taraf riskini ortadan kaldırarak, 100.000 ila 5 milyon İsviçre Frangı (109.469 ABD Doları ila 5.47 milyon dolar) arasında değişen ödemeleri anında gerçekleştirmenin mümkün olduğunu gösterdi. Bank for International Settlements (BIS) İnovasyon Başkanı Benoit Coeure: “Merkez bankası parasındaki yerleşim de dahil olmak üzere mevcut finansal sistemin en iyi unsurlarını korumak ve potansiyel olarak yeni faydaların kilidini açmak için inovasyondan yararlanılabileceğini gösterdik” dedi.

Exit mobile version