Site icon TechInside

JD.com Dijital Yuan çalışmalarına katılıyor

JD.com Dijital Yuan

JD.com Dijital Yuan

Çin merkezli e-ticaret devi JD.com Dijital Yuan çalışmalarına katılıyor. Çin’de Dijital Yuan’la birlikte finansal alanda yeni bir dönüşüm başlayacak.

JD.com Dijital Yuan çalışmalarında yer alacak

Finans alanındaki dijitalleşme çalışmalarında önde gelen ülkelerden biri olan Çin, bir süredir dijital para birimi üzerinde çalışıyor. Dijital Yuan ile Çin, bu alanda köklü bir dijitalleşmeye gidecek.

Çin merkezli e-ticaret devi JD.com ise bu çalışmalara dahil oluyor. Çin Merkez Bankası ile JD.com arasında yapılan ortaklık anlaşması kapsamında mobil ve blockchain teknoloji platformları birlikte geliştirilecek. İki kuruluş ortak çalışma kapsamında çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışı işlevsellikler kazandıracak.

Şu anda Dijital Yuan’ın devlete ait bankalarda test edildiği bildiriliyor. Testlerin ardından Dijital Yuan’ın kullanıma girmesi, nakit para veya perakende alışverişlerinde mobil uygulama ödemeleri olarak kullanılması hedefleniyor.

Fortune Global 500 arasında yer alan JD.com, 2019 yılında 83 milyar dolara yakın bir gelire sahip olmuştu. Dijital Yuan’ı böyle kapsamlı bir şirketin de desteklemesi gelecek çalışmaları için umut veriyor.

Exit mobile version