Site icon TechInside

Kanada intihara karşı yapay zeka geliştiriyor

Kanada hükumeti, ülkedeki intihar vakalarını önlemek için sosyal medya hesaplarını inceleyecek ve intihar belirtileirni önceden tespit edecek bir yapay zeka geliştirmek istiyor.

Yapay zeka hayat kurtaracak

Devlet bu amaca yönelik patentli yöntemleri olarak yazılım şirketleriyle görüşmeye başlamış durumda. Bu firmalardan Advanced Symbolics Inc. firması ile yapılan görüşmelerin ise finale ulaşmasına yakın gözüyle bakılıyor.

Facebook da kısa süre önce, sosyal medya servisi içinde intihara meyilli kişileri takip etmek ve intihar vakalarını önceden teşhis edere müdahale etmek için yapay zeka destekli bir tim kurmuştu. Bu tim, intihara doğru yol alan riskli mesajlar atan kişileri tespit ederek önceden yerel sağlık birimlerine haber vermek, gerekiyorsa kullanıcıyı arayarak intihardan vazgeçirmek üzere görevlendirilmişti zira 2017 yılı intiharını Facebook üzerinden canlı yayınlayan üzücü örneklere sahne olmuş ve sosyal medya servisi zor durumda kalmıştı.

Kanada’nın da şimdi ülkedeki sosyal ağ kullanıcılarını sürekli denetleyerek intihar belirtisi taşıyan mesajları inceleyeceği düşünülüyor.

Exit mobile version