Site icon TechInside

Kaspersky’den patent rekoru

Zararlı yazılımlarla etkili bir şekilde mücadele etmek için Kaspersky Lab uzmanları sürekli olarak gelişmiş teknolojiler kullanan yeni araçlar geliştiriyor. Bunlardan bazıları son derece uzmanlaştırılmış, bazılarıysa tüm ürünlerde kullanılmakta. En ilginç geliştirmelerden biri olan antivirüs veritabanları dinamik üretim sistemi ve yöntemi, şirket ürünlerinden bir çoğunun bir parçasını oluşturuyor. Belirli bir kullanıcı bilgisayarının parametrelerini temel alan bir antivirüs veritabanı oluşturmayı olanaklı hale getiriyor.

Bu teknoloji şu şekilde çalışıyor: güvenlik çözümü sistem hakkında bilgi topluyor ve veritabanlarını bu sistemin kullanıcısına zarar veremeyeceği bilinen tehditlere karşı koruyabilen ve devre dışı alt sistemler için tasarlanmış verileri dışarıda bırakan filtreler oluşturuyor. Bu beceriler güncelleme hacmini azaltıyor, indirmeleri hızlandırıyor ve küçük bir taban daha hızlı işlem demek olduğundan çözümün performansını ve verimliliğini büyük ölçüde artırıyor.

Bazı teknolojiler Rusya ve ABD’de neredeyse aynı anda patent almış durumda. Örneğin 3. çeyrekte, mobil cihazlarda yönetim görevleri gerçekleştirme sistemi ve yöntemi patenti, hem Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Dairesi hem de Rusya Federasyonu Fikri Mülkiyet Federal Servisi tarafından sağlandı. Bu icat, cihazın desteklediği tüm yöntemler arasından en verimlisini belirleyerek mobil cihaz yönetim verimliliğini geliştiriyor.

Exit mobile version