Site icon TechInside

Klasik Blackberry telefonlar 4 Ocak’ta ölüyor

Bir zamanlar iş dünyasının profesyonelleri tarafından kapış kapış satın alınan ve adeta bir iş klasiği haline dönüşmüş olan Blackberry telefonları için sona gelindi.

O klavye için ısrar etmeyecektin Blackberry

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Blacberry BlackBerry OS 7.1 ve öncesi işletim sistemini kullanan tüm cihazlar, en hayati işlevleri bile yerine getiremez olacaklar. Yani artık bu telefonlarla telefon açmak, SMS göndermek almak, internete bağlanmak dahil hiçbir işlem yapmak mümkün olmayacak. Şirket, bu cihazlara hizmet veren ve cihazların işlevsel kalmasını sağlayan sunucuları 4 Ocak’ta kapatacak. Bu tarihten sonra cihazlar sadece dahili hafızalarında bulunan dosyaları açabilecek.

Blackberry, dokumatik ekranlı telefonların yaygınlaşması sırasında, şirketin ikonik fiziki klavyesinden vazgeçmeyi reddetmiş ve dokunmatik ekranlı telefonlar üretmekte çok geç kalmıştı. Böylece pek çok müşterisini Apple ve Android sistemlerine kaptırmıştı.

Blackberry 2019 yılında uygulama marketini kapattıktan sonra fiilen artık telefonların işlevini kaybetmesine neden olmuştu. Şirket artık telefon pazarına değil ama profesyonel iş uygulamaları pazarında ve otomobil sektöründe hizmet veriyor. Pek çok otomobil üreticisinin araç içi iletişim, dijital güvenlik ve multimedya servisleri için yazılım üretiyor.

 

Exit mobile version