Site icon TechInside

KOBİ’ler hangi teknolojilere yöneliyor?

HPE Aruba Networking portföyünü genişletiyor

KOBİ’ler, bulutun dijital dönüşümü desteklemek için nasıl kullanılabileceğini gördü. Şimdi daha fazlasını istiyorlar.

Teknoloji analisti SMB Group’un kurucu ortağı ve ortağı Laurie McCabe, isteğe bağlı BT’nin, küçük işletmelerin en azından kendi hızlarına ayak uydurduğu birkaç teknoloji harcama alanından biri olabileceğini öne sürdüğü buluta geçişin gücüdür.

McCabe: “Daha yeni bir işletmeyseniz, muhtemelen şirket içinde çalıştırmanız gereken çok fazla yazılım satın almayacaksınız. Bu, işinizin ihtiyaç duyduğu çözümleri elde etmenin en kolay yolunun ne olduğunu düşünmeye hemen başlayacağınız anlamına geliyor – ve çoğu durumda bu, bulut üzerinden olacak” diyor.

2023 yılında KOBİ iş yüklerinin yüzde 63’ünün ve KOBİ verilerinin yüzde 62’sinin  genel bulutta yer alacağını öngören bir rapora göre, KOBİ’lerin bulut harcamaları geçtiğimiz yıl önemli ölçüde  arttı.

McCabe, tıpkı daha büyük firmalarda olduğu gibi, bu zorlukların çoğunun yanıtının bulut aracılığıyla geldiğini söylüyor. Şimdi, yüksek hızlı ağlar ve kişisel cihazlar gibi bulut platformları için destekleyici altyapının çoğu yerindeyken, birçok küçük firma isteğe bağlı sistem ve hizmetlere daha fazla yatırım yapmak istiyor.

Analysys Mason, pandeminin uzun süreli etkilerinin KOBİ’leri işlerini dijitalleştirmeye ve hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümlerini benimsemeye teşvik ettiğini söylüyor.

Exit mobile version