Site icon TechInside

LG’den yuvarlanabilir televizyon!

LG, tv tarihinde devrim sayılabilecek yuvarlanabilen ürününü ilk kez geçtiğimiz yıl, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı sayılan CES’te tanıttı. Bahsi geçen tv’ler, kristal berraklığında görüntü olarak düşünülen Ultra HD kalitesinde görüntü sunuyor. Şirket yaptığı açıklamada, geleneksel tv’lerden çok daha dayanıklı olarak nitelendirilen  ürünü en geç 2017 yılında tüketiciyle buluşturmak istediğini duyurdu.

Yuvarlanabilen  Ekranın Sırrı Kullanılan Materyalde

LG yetkilileri, her kesin aklını kurcalayan ürünün nasıl olup da bu denli esnek olduğu sorusuna, polyimid isimli yüksek moleküler bir maddenin kullanılmasıyla çözüm bulunduğunu ifade ederek cevap veriyor. Yenilikçi teknolojiyle cihazın arka panelinde plastik yerine çok daha ince bir film materyal ikame ediliyor. Kullanılan materyaller cihazı hafifletmekle kalmıyor, aynı zamanda puslu görüntü olgusunu da ortadan kaldırıyor.

Gözlemciler, yuvarlanabilen tv’lerin yeni ve yaratıcı kullanım alanlarını da beraberlerinde getireceği görüşünü dile getiriyor. İlk etapta 152 cm’lik bir standartta üretilmesi düşünülen yeni nesil tv’ler, 1,200×810 çözünürlüğe sahip olacak. Bu ise, bir başka deyişle geleneksel HD tv’lerden 16 kat daha iyi bir çözünürlük kalitesini ifade ediyor.

“Esnek ekran” konseptinin yakın bir gelecekte cihaz ekosisteminde köklü değişimleri de beraberinde getireceğini söylemek sanırız kehanet olmasa gerek. Kolaylıkla esneyebilen ekran teknolojisinin dokunmatik yüzeylerle birleşmesi tüketiciler adına sınırsız seçenekte yeni ürün anlamına geliyor. Böylelikle, günümüzde küçük boyutta ve taşınabilir olmalarıyla cazip görülen tablet pc’ler çok daha geniş ekranlarlarıyla karşımıza çıkabilir. Ne dersiniz?

Exit mobile version