Site icon TechInside

Maliyet verimliliği IoT’nin önündeki engel

Maliyet verimliliği IoT

Maliyet verimliliği IoT

Uydu telekomünikasyon devi Inmarsat’ın araştırması, başarılı dağıtımları engelleyen etkenlere ek olarak IoT’nin benimsenmesini sağlayan faktörleri vurguluyor.

Ankete katılanların yarısından fazlası (yüzde 54), IoT teknolojilerini benimsemelerinin önde gelen nedeninin maliyet verimliliği olduğunu söyledi. Bunu, her ikisi de yüzde 48 ile çevresel sürdürülebilirlik ve daha fazla tedarik zinciri anlayışı izledi.

Resmi bir IoT stratejisine sahip kuruluşlar, maliyet verimliliğini ve sürdürülebilirliği iyileştirmenin önde gelen itici güçleri açısından en fazla faydayı elde ediyor. Resmi bir IoT stratejisi uygulanmadığında, yüzde 52’si yatırımlarının maliyet verimliliği beklentilerini karşıladığını veya aştığını ve yüzde 53’ü çevresel sürdürülebilirlik için beklentilerini karşıladı. Resmi bir IoT stratejisi ile bu, sırasıyla yüzde 73 ve yüzde 71’e önemli ölçüde arttı.

Inmarsat Enterprise Başkanı Mike Carter: “IoT’nin sağlayabileceği verimlilik kazanımları ve maliyet tasarrufları, devasa çevresel faydalarına ek olarak, çoğu kuruluşun neden IoT’yi takip ettiği konusunda net bir tablo çiziyor” dedi.

Engeller açısından, yeni bir IoT dağıtımının önündeki ana engel olarak kurum içi beceri eksikliği (yüzde 37) listelendi.

Exit mobile version