Site icon TechInside

Market alışverişleri artık sanal dünyadan yapılıyor

eticaretNielsen’ın kısa süre önce paylaştığı araştırmaya göre, katılımcıların büyük kısmı market alışverişini online dünyada yapabileceğini dile getirmiş. Bu kitlenin sadece çeyreği ise şimdiden online alışveriş anlayışına girmiş. 60 ülkeden 30 bin kişinin katıldığı araştırmada katılımcıların yüzde 55’i bu yeniliğe evet derken, yüzde 25’i hali hazırda gündelik alışverişini internet üzerinden yapıyor.

Kuzey Amerika’da, yüzde 55 eve teslim şartı ile online market alışverişine olur verirken, sadece yüzde 12 bu işlemi yapıyor. Online sipariş verip, mağazadan ürünlerini teslim alabileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 57 ve bunu şimdiden gerçeğe dönüştürenlerin seviyesi sadece yüzde 9 civarında.

Dünya genelinde ise ağırlıklı olarak 2000 sonrası doğan kesimden oluşan genç katılımcılar otomobil ile markete gitmeyi tercih ettiğini söylüyor. 21 – 34 yaş aralığındaki bu katılımcı kitlesi eve teslim online alışverişe yüzde 30 oranında onay veriyor.

Verilere göre bu sistemi kabul edenlerin büyük kısmı Asya’dan. Özellikle de Çin başta olmak üzere katılımcıların yüzde 46’sı online market alışverişi yaptığını söylemiş. Nielsen Başkan Yardımcısı James Russo, online market alışveriş pazarının Asya, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika’da yükselişe geçebileceğini ve insanların bu anlayışı kabullenebileceğini dile getiriyor.

ABD ve Kanada’da ise müşterilerin bu konuda daha istekli olduğunu ancak ağırlıklı olarak market ziyareti yaparak alışveriş yaptıklarını not düşen araştırma için konuşan isim, Kuzey Amerikalıların dijital dünyayı daha çok arama, araştırma konularında kullandığını, online alışverişe sıcak baksalar da ağırlıklı olarak birebir alışveriş yöntemini tercih ettiklerini belirtiyor.

Exit mobile version