Site icon TechInside

MediaTek 6G araştırmalarına başlıyor

MediaTek 6G

MediaTek 6G

Tayvan merkezli MediaTek 6G araştırmalarına başlıyor. Henüz 5G yaygınlaşmamasına rağmen MediaTek, 6G’de şimdiden öncü olmayı hedefliyor.

MediaTek 6G araştırmalarına hazırlanıyor

Kablosuz ağ bağlantıları konusunda neredeyse her 10 yılda bir köklü bir dönüşüm yaşanıyor. 4G’den 5G’ye uzanan süreç, önümüzdeki birkaç yıl içinde 6G’ye evrilmiş olacak.

Tayvan merkezli teknoloji devi MediaTek, bunun için hazırlıklara şimdiden başladı. MediaTek, Finlandiya’da bulunan Ar-Ge merkezinde 6G araştırmaları için yeni bir ekip bile kurdu. Bu ekiple yürütülecek çalışmalarda, 5G’den 6G’ye geçiş sürecinde uzun vadede nelerin gerekeceği üzerine çalışmalar yürütülecek. Ayrıca 5G’de yaşanan eksiklerin 6G ile tamamlanması da hedefleniyor.

MediaTek’in bu çalışmaları için Finlandiya’yı seçmesi, Nokia için de adeta bir göz dağı diyebiliriz. İletişim teknolojilerina son yıllarda ağırlık veren Nokia’nın anavatanı Finlandiya’da, MediaTek’in 6G çalışmaları yürütmesi bu alanda ne kadar iddialı olduğunu da gösteriyor.

Özellikle akıllı telefon sektörüne damga vurması beklenen 6G’nin, 2030 yılı sonrasında ticari kullanıma geçmesi bekleniyor. Bu alanda Samsung ve Qualcomm gibi dev şirketler de şimdiden 6G çalışmalarına başlamış durumda.

Exit mobile version