Site icon TechInside

Mercedes otonom otomobil reklamını geri çekti

Mercedes, akıllı sürüş teknolojilerine sahip 2017 E sınıfı sedan otomobili için hazırladığı reklamı, aldığı eleştirilerden sonra geri çekme kararı aldı.

Reklamda yeni otomobili otonom otomobil gibi tanıtan Mercedes bu reklamlarla müşterilerini yanılttığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu. Söz konusu teknolojilerin sürüş asistanı teknolojileri olduğunu ve sürücünün direksiyonu bırakmadan aracı sürmek zorunda olduğunu, ne Almanya’da ne de dünyada hiçbir devletin otonom araçların satışına ve açık trafiğe çıkmasına izin vermediklerini vurgulayan eleştiriler, bu tür reklamlar nedeniyle yanlış bilgilenen sürücülerin aracın direksiyonunu bırakarak kazalara neden olabildiğini dile getiriyordu.

Ölümlü kazadan sonra bilinç oluştu

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, sürüş asistanı olarak otomobillerine yüklediği yazılıma otopilot ismini verdiği için çoğu kişi otomobilinin direksiyonunu bırakarak sürmeye kalkışmış, hatta arka koltuğa geçerek otomobili tamamen sürücüsüz bırakanlar da olmuştu. Bu yanlış kullanımların sonunda ise ABD’de geçen ay ölümlü bir kaza yaşanmış bir Tesla sürücüsü son hızla bir kamyona çarparak hayatını kaybetmişti.

Bu kazanın ardından, otomobil üreticilerine, sürüş asistanı teknolojilerini otonom sürüş teknolojisi olarak tanıttıkları için ağır eleştiriler gelmişti.

Mercedes de şimdi bu eleştirilerden payını aldı ve yeni otomobilini kendi kendini sürebilen bir araç olarak gösterdiği reklamını geri çekmek zorunda kaldı.

O reklamı aşağıda izleyebilirsiniz:

Exit mobile version