Site icon TechInside

Microsoft akıllı otomobil üretmeyecek

Microsoft’un yöneticilerinden Peggy Johnson’ın HongKong’da bir konferansta yaptığı açıklamalar, şirketin akıllı otomobil yarışındaki konumuna açıklık kazandırdı.

Johnson Microsoft’un rakiplerinin aksine otomobil üretmekle ilgilenmediğini ama otomotiv endüstrisinin ihtiyacı olan yazılımları karşılamak için istekli olduğunu ve bu alanda çalışmaları olduğunu vurguladı.

Akıllı otomobil teknolojileri üretmek için çalıştıklarını dile getiren Johnson dileyen üreticilerin bu sistemleri kendi otomobillerine entegre edebileceğinin altını çizdi.

Akıllı otomobiller, teknoloji dünyasının yeni cephesi olarak görülüyor. Google bu konuda uzun süredir devam eden çalışmalarını artık Fiat Chrysler ile üretime döndürmenin ilk adımlarını atarken, Apple da otomobil parçaları depolamak için dev bir depo araması ve Çin’de otomobil paylaşım servisine ortak olmasıyla gündeme gelmişti. Microsoft ise rakiplerinin izlediği yoldan gitmeyeceğini ve sektörde yazılımları ile var olacağını açıklamış oldu. Kısa bir dönem önce, otomobiller için internet bağlantılı iletişim ve otomasyon çözümleri üreten Harman firması, otomobillerde Office 365 ürünlerinin çalışabilmesi için bir proje başlatmıştı. Böylece gün içinde otomobilinde uzun saatler geçiren profesyonellerin, ofis dosyalarıyla otomobil içinde de çalışabilmesinin önünü açmıştı.

Microsoft şimdi benzer çözümler için tüm otomotiv sektörü ile ortak çalışabileceğinin altını çizerek otomobil üreticilerine göz kırpıyor.

Exit mobile version