Site icon TechInside

Nvidia, düzenleyicilerin grafik kartlarını sürekli soruşturduğunu iddia ediyor!

apay zekâ fırtınasının başlaması ile birlikte Nvidia, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Nvidia, hem yapay zeka hem de bilgisayar grafikleri için kullanılan dünyanın en büyük çip üreticisi. Geçen yılın sonlarında üretken yapay zeka uygulaması ChatGPT‘nin piyasaya sürülmesinin ardından çiplerine olan talep arttı.

Kaliforniya merkezli şirket, çipleri ve diğer donanımları ve bunları çalıştıran güçlü yazılımları sayesinde yaklaşık %80’lik bir pazar payına sahip.

Grafik kartları (GPU‘lar), video düzenleme, video oyunları ve diğer karmaşık bilgi işlem işlemlerinde kullanılmak üzere güçlü grafik oluşturma ve işleme olanağı sağlayan yüksek performanslı cihazlar. Şirket, bunun dünya çapında düzenleyicilerin ilgisini çektiğini söyledi.

Nvidia, 21 Kasım tarihli düzenleyici dosyasında “Örneğin, Fransız Rekabet Otoritesi, grafik kartı ve bulut hizmet sağlayıcı pazarındaki rekabete ilişkin devam eden soruşturmanın bir parçası olarak, işimiz ve rekabetimiz hakkında bizden bilgi topladı.” dedi.

Konuya aşina bir kişinin verdiği bilgiye göre, Fransız gözlemci Eylül ayında Nvidia’nın yerel ofisine baskın düzenledi.

Nvidia, başvurusunda “Ayrıca Avrupa Birliği ve Çin’deki düzenleyicilerden GPU satışlarımız ve tedariki tahsis etme çabalarımızla ilgili bilgi talepleri aldık ve gelecekte ek bilgi talepleri almayı bekliyoruz.” dedi.

Ayrı olarak, konuya aşina iki kaynağın verdiği bilgiye göre Nvidia, Çin odaklı yeni bir yapay zeka çipinin piyasaya sürülmesini erteledi. ABD’li düzenleyicilerin Çin’i hedef alarak yürüttüğü politikalar Çin’i de kendi yapay zeka odaklı donanımlarını üretmeye itiyor. Mevcut duyumlara göre halihazırda bu yönde atılan pek çok adım var. Yakın gelecekte Çin’den yeni yeni ürünlerin piyasaya sürülme haberleri bekleniyor.

Exit mobile version