Site icon TechInside

Sanal gerçeklik mağazalarda denenecek

Her şey bir Kickstarter projesiyle başladı; Oculus Rift, doksanlarda başarısızlıkla sonuçlanan “sanal gerçeklik” furyasını gelişen teknolojinin desteğiyle yeniden hayata geçirmeyi vadediyordu. Binlerce teknoloji meraklısı ve yazılım geliştiricinin desteğiyle Developer Kit hızla fonlandı ve Oculus VR sadece bir Kickstarter efsanesi olmakla kalmadı, aynı zamanda Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alındı.

Bugün sanal gerçeklik fırtınası içine Samsung’u, Sony’i ve hatta HTC’yi katarak hızla ilerliyor. Ancak hala sanal gerçeklik kelimesi Oculus Rift ile anılıyor. Şimdi buna bir de mağaza deneyimleri eklenecek. Intel ve Oculus kurdukları iş birliği çerçevesinde 7 Mayıs’tan itibaren cihazın ilk tüketici demosunu mağazalarda sunacaklarını duyurdu.

Oculus Rift, Intel Experience stantlarında

Sanal gerçeklik gözlüğünün bir Intel bilgisayara bağlı olduğu sistemler, ABD genelindeki 48 farklı Best Buy mağazasında ziyaretçiler tarafından tecrübe edilebilecek. Intel tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin Core i5 ve Core i7 işlemcileri Oculus Rift’in tavsiye edilen sistem gereksinimlerini karşılayan piyasadaki yegane seçenekler.

Best Buy çeşitli mağazalarında Intel Experience adında özel bölümlerde, bilgisayar teknolojilerinin geldiği son noktayı sergileyen ve ziyaretçilerin birinci elden tecrübe edebildiği ürünleri konumlandırıyor. Sanal gerçeklik cihazının bu standlarda yer alması da hiç kuşkusuz hem mağazaya ziyaretçi çekmek için perakende zincirinin hem de organik pazarlama için Intel ve Oculus’un işine yarayacaktır.

Exit mobile version