Site icon TechInside

Kendi oyununuzu ATOM desteğiyle geliştirin

Türk oyun şirketi çıkmaz kalıbı ODTÜ Teknokent ATOM gibi programlar sayesinde çok eskilerde kaldı. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de çeşitli üniversitelerin oyun ve animasyon üzerine açtığı yeni bölümler sayesinde biz de Peak Games gibi dünyada ses getiren startup’lar ile iftihar edebiliyoruz. Sekiz yıldır oyun alanına odaklanmış bir ön kuluçka merkezi olarak çalışan ATOM, 2016 yılından da bir TaleWorlds, bir Peak Games çıkarmak istiyor.

Oyun alanında kariyer yapmak isteyen ve kendi oyununa imza atmak isteyen geliştirici gruplara ortak ofis alanı, donanım, yazılım, altyapı gibi destekler sunan ATOM programı bu yıl işlediği hayırları bir adım öteye taşıyacak: Yurt içi ve yurt dışından uzmanlar desteğiyle hazırlanan ve sunulan eğitim çalışmaları, mentorluk desteği, iş birliği imkanları, kapsamlı staj programının yanısıra bu yıl iş geliştirme ve proje yönetimi desteği, tanıtım ve yayın destekleri ile zenginleşen ön kuluçka programı, oyun geliştiricilerin hayallerini iş fikirlerine, iş fikirlerini de başarı hikayelerine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Profesyoneller ODTÜ Teknokent ATOM’da buluşuyor

Yedi yılda 65 ekibe destek veren ATOM, Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün de kilit taşını oluşturuyor. Şimdiye kadar 600 saatin üzerinde eğitim sağlayan ve binin üzerinde geliştiricinin faydalanmasına imkan yaratan merkez, bu şekilde sektörde faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları ihtiyaçlarına, ekip yapılanmalarına da destek oluyor. Staj programları, geliştirme etkinlikleri, sektör toplaşmaları gibi aktivitelerle sektörün ve sektör paydaşlarının nabzını tutan ATOM bu yıl daha heyecanlı ve zengin bir programla başvuru sürecini açıyor.

Yedi yıl boyunca binin üzerinde geliştiricide gözlemlenen eşsiz verileri bu yıl bir sektör raporu haline getirmek üzere çalışmalarını sürdüren ODTÜ TEKNOKENT ATOM yönetimi, ön kuluçka süreciyle başlayan girişimcilik serüvenlerinde öncelikli önerisini “paylaşmak gelişmenin en güzel yoludur” olarak belirledi.

ATOM başvurusu için bir haftanız var!

ATOM’a geliştirici olarak kabul edilmek için oyun veya animasyon alanlarında geliştirme faaliyeti yapmayı istemek ve henüz şirketleşmemiş olmak gerekiyor.

Ekiplerin bir arada çalıştığı ve deneyimlerini paylaştığı ATOM’a başvurmak ve ilk aşama değerlendirmeye dahil olmak için www.atom.org.tr web sitesindeki detayları takip ederek atom.odtuteknokent.com.tr adresindeki başvuru formunu doldurmak gerekiyor.

Başvuruları 1 Nisan 2016 günü mesai bitimine kadar kabul edecek olan ATOM’a bu yıl ekibi olmayan kişiler de başvurabilecek. Tüm başvurular ODTÜ Teknokent ATOM yetkilileri tarafından proje fikri, ekip yapısı ve ekip vizyonu çerçevesinde değerlendirilecek.

Exit mobile version