Site icon TechInside

Renault Austral ulaşım çağının servis platformuna uzanıyor

SUV kategorisindeki yeni Austral, Renault Nissan Mitsubishi İttifakı’nın C ve D sınıfı araçlar için geliştirdiği üçüncü nesil ortak modül ailesinin (CMF-CD) kullanılmasının yanısıra rejeneratif (kendi enerjisini üreten) motorun kullanıldığı E-TECH motor teknolojisi ve yapay zekâ ile desteklenen sürüş destek sistemi ile geleceğin otomobiline bir kapı açıyor. Bunların yanında hafif kalsa da 9,4 inçlik yükseltilmiş ekran, otonom sürüşle birlikte önemi artacak araç içi medya kullanımının artışına yönelik iyi bir çözüm ve gelecekte boynuz kulağı geçebilir.

Renault’nun 8 Mart 2022’de tanıttığı Austral, İttifak bünyesinde geliştirilen üçüncü nesil CMF-CD platformu ile geliştirilmiş olan yeni Austral, geniş OpenR ekranı ile Google hizmetlerini ve uygulamalarını entegre eden OpenR Link bilgi-eğlence sistemini kullanıyor. Bu gelişmiş bağlanabilirlik seviyesi, Austral’ın iç tasarımının ruhunu destekliyor. SUV’nin yüksek teknolojili kokpiti, 12,3 inçlik gösterge paneli ile 12 inçlik dikey bilgi-eğlence ekranını bir araya getiren geniş OpenR ekrandan oluşuyor. Ön cama yansıtılan yeni 9.3 inçlik yükseltilmiş gösterge ekranı (Head Up Display) ile araçtaki toplam ekran sayısı daha da artıyor. Araç, cep telefonu için kablosuz şarj olanağı sağlıyor.

E-TECH Hibrit ve Mild Hybrid Advanced versiyonlarında, tamamen yeni dijital gösterge paneli, hibrit modellere özel animasyonlar içeriyor. Uyarlanabilir bilgi-eğlence sistemi OpenR Link, otomobili bir akıllı telefon kadar sezgisel hale getiriyor

Austral içerisinde yer alan OpenR ekranı zaman içinde gelişecek şekilde tasarlandı. Sorunsuz ve derinlemesine bir deneyim sağlayan sistem gelecekteki OpenR Link güncellemelerine uygun teknolojiyle donatılmış durumda. Bulut bağlantılı sistem, kablosuz olarak otomatik güncelleniyor.

OpenR Link multimedya sistemi; navigasyon için Google Haritalar, eller serbest yardım için Google Asistan ve uygulamalar için Google Play olmak üzere Google hizmetlerini ve uygulamalarını bir araya getiriyor. OpenR Link, bir akıllı telefon gibi sezgisel ve kişiselleştirmesi kolay bir kullanım sunuyor.

Ses tarafında ise, Renault ve Harman Kardon’un akustik mühendislerinin birlikte çalışmasının sonucu olan premium ses sistemi otomobile entegre edilmiş.

Yeni Austral, bağlantılı, akıllı, uyarlanabilir ve esnek bir araç olmasının yanında bir servis platformu olması ile dikkat çekiyor. Bulut tabanlı harita verilerini kullanan yapay zekâ ve gelişmiş sürücü destek sistemi (ADAS), sürüş deneyimini geliştirmeyi hedeflerken My Renault platformu deneyimi ileri taşımak için önemli bir destek sağlıyor.

My Renault platformuyla bağlantılı olarak çalışan sistem, uzaktan kontrol ve rehberlik için pratik çözümler sunuyor. Hem bireysel hem de profesyonel kullanıcılar, temel işlevleri kontrol etme veya belirli araç verilerine uzaktan erişim sağlama gibi çok çeşitli hizmetlerden yararlanabiliyor.

Motor teknolojisi, yakıt verimliliği ve karbon ekonomisine odaklı

Yeni Austral, kendi kendini şarj eden tamamen yeni bir E-TECH ‘tam hibrit’ motor kullanıma sunuyor. Bu motor, yakıt kullanımını ve karbondioksit emisyonlarını azaltıyor. Sistem; bir elektromotorla eşleştirilen 1,2 litre üç silindirli turbo beslemeli benzinli motor, 1,7 kWsa lityum-iyon 400V batarya ve akıllı çok modlu debriyajsız bir şanzımandan oluşuyor.

Önceki nesil E-TECH hibrit motorlarda olduğu gibi otomobil her zaman tam elektrikli modda çalışıyor ve sessiz olduğu kadar üstün gaz tepkileri sunan elektrikli otomobillere özgü bir sürüş deneyimi sunuyor. En yeni E-TECH Hibrit motorla donatılan yeni Austral, 4,6 lt/100 km ve 105 gr/km karbondioksitten başlayan optimum yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonu seviyesine sahip ve bu şekilde uygun kullanım maliyetini yakalıyor.

Renault, yeni Austral ile dizele gerçek bir alternatif olarak yeni Mild Hybrid Advanced motoru sunuyor. Sistem, yeni 1,2 litrelik üç silindirli turbo beslemeli benzinli motoru 48V lityum iyon batarya ve marş motoruyla birleştiriyor. 130 HP motor ve manuel şanzımana sahip araç, 5,3 lt/100 km’den itibaren ve 123 gr/km karbondioksit değerleri ile yakıt verimliliğini ve karbondioksit emisyonlarını sınıfının en iyi seviyesinde tutuyor Ayarlar, güç üretimini en üst düzeye çıkarırken yakıt verimliliğini eşdeğer hibrit olmayan içten yanmalı motordan yüzde 20 daha düşük tutacak şekilde değiştirilebiliyor.

Mild Hybrid motor, yeni Austral’da sunulan birinci seviye hibrit motor ve Renault araçlarında zaten kullanılan 1,3 litre hacimli dört silindirli turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu benzinli motorla donatılıyor. Daimler ile birlikte geliştirilen motor, bir marş motoru ve 12V lityum iyon batarya ile destekleniyor.

Exit mobile version