Site icon TechInside

Robot destekli ameliyat: Homnis

Robot destekli ameliyat

Robot destekli ameliyat

Memic isimli Robot destekli ameliyat platformu destek aldı. Homnis isimli robot, cerrahlara ameliyatlarda yardımcı oluyor.

Robot destekli ameliyat platformu destek aldı

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden pazarlama izni alan robotik destekli bir cerrahi platform geliştiren girişim olan Memic, 96 milyon dolarlık D Serisi finansman turunu tamamladığını duyurdu.

Tur, OurCrowd ve Accelmed’in katılımıyla Peregrine Ventures ve Ceros tarafından yönetildi. Şirket bu fonu, ABD’deki platformunu ticarileştirmek ve pazarlama ve satış çabalarını ABD dışında genişletmek kullanmayı planlıyor. Şirketin topladığı toplam fon ise 31.8 milyon dolara ulaşmış oldu.

Robot, insan müdahalesi olmadan ameliyat yapamıyor. Bunun yerine cerrahlar, cihazı ve robotik kollarını merkezi bir konsoldan kontrol ediyor. Şirket, aletlerin cerrahın kollarının hareketlerini taklit etme amacını taşıdığını belirtiyor.

Şirketin Homnis isimli bu çözümü, milyarlarca dolarlık robotik cerrahi pazarında hangi aşamaya gelindiğini gözler önüne seriyor. Memic’in kurucu ortağı ve CEO’su Dvir Cohen, Homnisîn önümüzdeki aylarda daha fazla cerraha ve hastaya ulaşmasını istediklerini söylüyor.

Exit mobile version