Site icon TechInside

Sağlık programında büyük veri bulutta depolanacak

Sağlık programında büyük veri

Sağlık programında büyük veri

Birleşik Krallık’ın insan sağlığına dair şimdiye kadar yapılmış en ayrıntılı resimlerden birini yaratmayı amaçlayan Our Future Health, program için ihtiyaç duyulan büyük miktarda veriyi güvenli bir şekilde depolamak için Microsoft Cloud’u kullanıyor.

NHS de dahil olmak üzere özel sektör, hayır kurumları ve kamu sektörleri arasındaki bir işbirliği olan Our Future Health,, Birleşik Krallık’ın dört bir yanından sağlık ve sağlıkla ilgili bilgileri kendileriyle paylaşmak amacıyla izin verecek olan beş milyon gönüllüden oluşan bir topluluk oluşturuyor. hastalıkları önlemek, tespit etmek ve tedavi etmek için yeni yollar geliştirmektir.

Program; demans, kanser, diyabet, kalp hastalığı, artrit ve felç dahil olmak üzere Birleşik Krallık’taki önde gelen ölüm ve ciddi hastalık nedenlerinden bazılarına bakacaktır. Our Future Health,, gönüllülerden toplanan bilgilerin araştırma amacıyla işlenmesini sağlamak ve sağlık ekipleri tarafından kullanılan web sitelerini ve uygulamaları desteklemek için Microsoft’un Azure bulut platformunu seçti.

Tüm bunlar, Birleşik Krallık Azure bölgesinde yer alacak DNAnexus tarafından sağlanan Güvenilir Araştırma Ortamında (TRE) yer alacaktır. TRE, araştırmacıların genomik analiz dahil olmak üzere çeşitli biyoinformatik ve biyomedikal araştırma araçlarını kullanarak verilere güvenli bir şekilde erişmesine ve bunları analiz etmesine olanak tanır.

DNAnexus ve Microsoft birlikte çalışacak, ancak bu nitelikteki herhangi bir projede olduğu gibi Microsoft ve DNAnexus’un programın kendisindeki hiçbir veriye erişimi olmayacaktır. Bilgiler, geçerli tüm veri koruma yasalarına ve Birleşik Krallık hükümetinin veri koruma politikalarına uygun olarak, Birleşik Krallık’ta kimliksizleştirilecek, şifrelenecek, saklanacak ve güvenli bir şekilde yönetilecektir.

Our Future Health İcra Kurulu Başkanı Andrew Roddam: “Microsoft’un bizimle önemli bir teknoloji ortağı olarak çalışacak ve bulut hizmetlerimizi sunacağı için mutluyuz. Bu, Programın yürütülmesi için gerekli olan pek çok önemli sistemi destekleyen ve nihayetinde insan sağlığına ilişkin şimdiye kadar sahip olduğumuz en ayrıntılı resimlerden birini oluşturmaya yardımcı olan Our Future Health’’in ayrılmaz bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version