Site icon TechInside

Samsung 5G testi başarıyla tamamlandı

Samsung 5G

Samsung 5G çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Samsung 5G testlerini bu kez KDDI ile ortaklaşa yürüttü. KDDI ve Samsung, Tokyo yakınlarında 100 km/s hızla hareket eden bir trende 5G denemeleri sırasında 1.7 Gbps hızlara ulaştı.

Samsung 5G testi başarılı oldu

Samsung, Japon telekomünikasyon şirketi KDDI ile ortaklaşa hareket eden bir tren üzerinde 5G gösterinin tamamlandığını duyurdu. Yapılan testlerde 1.7Gbps hız ile zirveye ulaşıldığını açıkladı. Test için 5G yönlendirici, 5G radyo erişim birimi, sanallaştırılmış RAN (vRAN) ve sanal çekirdek içeren, Samsung’un 5G çözümü kullanıldı.

Testler, aralarında 1.5 km’den fazla mesai olan iki durak arasında, 100 km/s hızla hareket eden trende gerçekleştirildi. Testlerde 5G ile 8K video indirimi de gerçekleştirildi.

KDDI üst düzey yönetici Yoshiaki Uchida, “Samsung ile iş birliği içinde KDDI, yüksek hızlı bir tren gibi yeni 5G dikey iş modelleri çalışmalarının önünü açtı” dedi. Uchida, KDDI’nın 2020 yılına kadar 5G’yi başlatmayı hedeflediğini ve 2015’ten bu yana milimetre dalga (mmWave) 5G çözümlerinde çalıştığını belirtti.

Exit mobile version