Site icon TechInside

Samsung, üretken yapay zeka modelini tanıttı

Samsung, Seul’deki Ar-Ge kampüsünde düzenlediği yapay zeka odaklı etkinliğinde Samsung Gauss adlı kendi üretken yapay zeka modelini tanıttı. Teknoloji devinin yapay zeka modeli adını, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) teknolojilerinin bel kemiği olarak kabul edilen Normal Dağılım Teorisini (Gaussian) kuran matematikçi Carl Friedrich Gauss’tan alıyor.

Samsung Gauss, Samsung Research tarafından geliştirilen ve firmanın üretken yapay zeka için vizyonunu ve rekabette geride kalmama arzusunu gösteren bir model. Samsung Gauss şu anda şirket çalışanları tarafından dahili olarak kullanılıyor, ancak yakında gelecekteki ürünler aracılığıyla genel halka sunulacak.

Samsung Gauss, üç farklı sistemi bünyesinde barındırıyor:

Samsung Gauss, oldukça zengin bir model olarak görülüyor. Ancak belki de en önemli detayı dahili olarak cihaz üzerinde çalışabilecek olması. Bulut iletişiminden kaynaklanan gecikmenin ortan kalkması istemlerin hızlanmasını sağlarken aynı zamanda hem daha kişisel hem de daha güvenli bir kullanım sağlanacak. Bu nedenlerden dolayı samsungunpay zekasını Galaxy S24 serisinde kullanabilir ve ana satış noktası olarak vurgulayabilir.

Samsung, yapay zeka etiği ilkelerine dayanan bir Yapay Zeka Kırmızı Ekibi oluşturdu. Bu ekip, veri toplamadan sonuç oluşturmaya kadar yapay zekanın çeşitli aşamalarında gizlilik ve güvenlik konularını dahili olarak kontrol ediyor olacak.

Samsung Gauss’un Galaxy S24’te olması bekleniyor

Samsung, Samsung Gauss’u Galaxy S24 serisinde kullanabileceğine dair ipuçları verdi. Şirketin etkinlikte yaptığı açıklamada, “yapay zeka , Galaxy S24 serisinde kullanıcılara yeni ve heyecan verici deneyimler sunmaya yardımcı olacak.” ifadelerine yer verildi.

Samsung Gauss’un Galaxy S24 serisinde olması durumunda, modelin aşağıdaki gibi özellikler sunması bekleniyor:

Exit mobile version