Site icon TechInside

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Kun-Hee hayatını kaybetti

Samsung yönetim kurulu başkanı

Samsung yönetim kurulu başkanı Lee Kun-Hee, tedavi sürecine rağmen hayatını kaybetti. Samsung’un lider ismi, 6 yıl önce kalp krizi geçirmişti.

Samsung yönetim kurulu başkanı hayatını kaybetti

Samsung Electronics’te yönetim kurulu başkanlığı görevini uzun bir süre sürdüren Lee Kun-Hee bir süredir tedavi altındaydı. 78 yaşındaki Kun-Hee, bundan 6 yıl önce kalp krizi geçirmişti.

1987 yılında babasının ölümüyle şirketin yönetimini devralan Kun-Hee, üretim kültüründe önemli reformlara imza atmıştı. Intel ile mücadelede de en büyük yarı iletken üreticisi olma yolunda önemli bir meydan okumaya girişmişti. Ancak Kun-Hee’nin yaşadığı sağlık sorunları, son dönemde artmaya başlamıştı.

78 yaşındaki lider isim, hayatını kaybetti. Şimdi ise Samsung’un varisi olarak gösterilen Lee Jae-Yong, dedesinin koltuğuna oturacak ve yönetim kurulu başkanlığı görevini devralacak. Daha önce yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüten Jae-Yong, operasyonel yönetimi ele geçirmiş olacak. Hayata vefat eden Kun-Hee’nin servetinin ise 20.7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Exit mobile version