Site icon TechInside

SK Innovation elektrikli araç batarya pazarına giriyor

SK Innovation elektrikli araç

SK Innovation elektrikli araç

Şirketin üst düzey bir yöneticisi yaptığı açıklamada, Güney Koreli SK On’un artan elektrikli araç maliyetleri nedeniyle sıkışan otomobil üreticilerine daha düşük maliyetli piller sağlama çabasının bir parçası olarak 2025 yılına kadar yeni bir lityum-demir-fosfat elektrikli araç pili üretmeyi planladığını söyledi.

SK On’un pil pazarlama bölümü başkanı ve başkan yardımcısı Jason Lee, CES konferansının oturum aralarında “2025 yılına kadar bir LFP ürünü üreteceğiz” dedi.

SK On, Güney Koreli enerji grubu SK Innovation’ın bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. SK On müşterisi Ford Motor Co geçen yıl, gelecek yıl Ford F-150 Lightning elektrikli kamyonunda CATL’den Çin yapımı lityum demir piller sunmayı planladığını söyledi. Tesla Inc ve EV girişimi Rivian da LFP pillerini kullanmayı planladığını duyurdu.

Çinli akü üreticileri, yerel otomobil üreticilerinden gelen güçlü taleple desteklenen dünya LFP üretimine hakim durumda. LFP pilleri daha düşük maliyetle üretilebilir, ancak karşılaştırılabilir nikel-kobalt EV pillerinden daha az menzil sunuyor.

Lee, lityum-demir kimyasının maliyet avantajının pillerin nerede yapıldığına bağlı olduğunu söyledi. Çin’de üretilen LFP piller, nikel kobalt pillere göre yüzde 20 maliyet avantajına sahip olabilir. Avrupa’da üretilen LFP pillerinin yüzde 15 daha ucuza mal olabileceğini söyledi.

SK On, ABD’deki yeni pil tesislerine yatırım yapıyor ve 2026 yılına kadar 150 GWh kapasiteye sahip olmayı bekliyor. Lee, bu yatırımların yanı sıra ABD’deki katot üretimine yapılan yatırımların, SK On’un ABD’deki müşterilerinin ABD EV sübvansiyonlarına bağlı yerel içerik gereksinimlerini karşılamasına izin vermesi gerektiğini söyledi.

Exit mobile version