Site icon TechInside

SOCIAPlus dünyaya açılıyor

Geçtiğimiz yıl, Mayıs ayında İngiltere, Eylül ayında ise ilk Rusya açılımı gerçekleştiren Türk teknoloji şirketi SOCIAPlus, Türkiye dahil olmak üzere, 3 farklı coğrafyada, 100’u aşkın müşteriye ulaştı. SOCIAPlus, dünya e-ticaret ve internet yayıncılığı sektörünün gittiği nokta olan “kişiye özel web sitesi” ihtiyacını, kullanıcı davranışlarını belirleyen, belirlediği bu davranışlara göre, arka planda çalışan akıllı algoritmalar ile kullanıcıyı hızlı bir şekilde satın almaya ya da hedeflenen aksiyonu almaya yönlendiren, eş-zamanlı çalışan ve entegrasyonu 5-10 dakika içerisinde gerçekleştirilen, tamamı teknolojik, bulut tabanlı ve internet sitesi üzerinde çalışan, 16 farklı uygulama ile karşılıyor.

İlk yatırımını Galata Business Angels desteğiyle, aralarında Emre Kurttepeli, Melih Ödemiş, Alemşah Öztürk, Ziya Boyacigiller, Önder Öztarhan, Fatih İşbecer, Uğur Şeker, Ömer Hızıroğlu, Erinç Özada, Ömer Faruk Akarca, Burak Divanlioğlu, Serkan Borancılı ve Arif Akdağ’ın yer aldığı kalabalık bir yatırımcı grubundan alan SOCIAPlus, geliştirdiği teknolojinin Türkiye’de bir ilk olması nedeniyle bu süreçte TÜBİTAK’tan da teşvik aldı. Kısa bir süre önce ikinci tur yatırımını alarak değerlemesini yükselten şirket, bu yatırımdan gelen miktarı, hedefindeki Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarındaki faaliyetlerde kullanmayı planlıyor.

Türk teknolojisini, öncelikli olarak çevre coğrafyalar olmak üzere, tüm dünyaya ihraç etme misyonu ile yola çıkan SOCIAPlus ekibi, Türkiye, İngiltere ve Rusya’dan sonra, büyümesine, Ortadoğu ve Doğu Avrupa ile devam etmek istiyor. Bir yandan, bu coğrafyalarda, beraber çalıştığı müşterilerinin ihtiyaçlarından ve geri bildirimlerinden beslenerek, tamamı Türk yazılım ekibi ile hızlı bir şekilde ürün geliştirmeye devam ediyor. Önümüzdeki 2 sene içerisindeki hedef ise, bu bölgedeki en büyük SaaS şirketi olmak.

Exit mobile version