Site icon TechInside

SoftBank kripto para borsasına yatırım yaptı

SoftBank kripto para

SoftBank kripto para

SoftBank kripto para borsası Latam’a yatırım yaptı. 200 milyon dolarlık yatırım, SoftBank’ın bu alandaki ilgilisini bir kez daha ortaya koydu.

SoftBank kripto para borsası için 200 milyon dolar yatırım yaptı

Brezilya’nın önde gelen kripto para borsası Mercado Bitcoin, SoftBank Latin America Fund’dan 200 milyon dolar topladı. Duyuru Mercado’nun ana şirketi 2TM Group tarafından yapıldı.

2013 yılında Gustavo ve Mauricio Chamati kardeşler tarafından kurulan Mercado Bitcoin, ülkedeki en büyük kripto para borsası haline geldi. Ocak ayında, bir dizi başka yatırımcının katılımıyla G2D/GP Investments ve Parallax Ventures tarafından ortaklaşa yürütülen ilk finansman turunu gerçekleştirdi.

Birçok diğer borsalar gibi Mercado Bitcoin, 2021’de 2.8 milyona ulaşan müşteri tabanı ile geçen yıl önemli bir büyüme kaydetti. Bu, Brezilya’nın B3 borsasındaki toplam bireysel yatırımcı sayısının yüzde 70’inden fazlası anlamına geliyor. Sadece Ocak ve Mayıs ayları arasında ise 700 bin yeni müşteri kazanıldı. Aynı dönemde, borsadaki ticaret hacmi ilk yedi yılın toplamını aşarak 5 milyar dolara yükseldi.

Exit mobile version