Site icon TechInside

Sony büyük bir belayla karşı karşıya! Hackerlar, tüm sistemlerini ele geçirdiğini iddia ediyor!

Sony VR kulaklık

Sony VR kulaklık

Sony ile ilgili iddiaları doğrulanmamış olsa da Cyber ​​Security Connect, yeni gelen fidye yazılımının geçen ay ortaya çıkmasından bu yana “etkileyici sayıda kurban topladığını” bildiriyor.

Grup, hem açık hem de karanlık ağlarda “Tüm Sony sistemlerini başarılı bir şekilde ele geçirdik.” dedi. “Sony’nin ödeme yapmak istememesi nedeniyle verileri satacağız. VERİLER SATILIKTIR.”

Cyber ​​Security Connect‘e göre grup, bazı hack kanıtı verileri yayınladı, ancak bunların “görünüşte pek de zorlayıcı bilgiler olmadığını” söylüyor.

Bu dosya, dahili bir oturum açma sayfasının ekran görüntülerini, dahili bir PowerPoint sunumunu, çeşitli Java dosyalarını ve görünüşe göre 6.000’den az dosya içeren sızıntıya ait bir dosya ağacını içeriyor.

Grup, 28 Eylül olarak bir “yayın tarihi” listeledi; bu tarihten sonra kimse verileri satın almazsa, bu tarih muhtemelen Ransomed.vc’in verileri toptan yayınlayacağı tarih olacak.

Ransomed.vc’in hem bir fidye yazılımı operatörü hem de bir hizmet olarak fidye yazılımı kuruluşu olduğu söyleniyor.

“Şirketlerdeki veri güvenliği açıklarını gidermek için güvenli bir çözüm” olduğunu ve aynı zamanda “GDPR ve Veri Gizliliği Yasalarına tam uyum içinde” çalıştığını iddia ediyor. Ve grup, “Ödemenin alınmadığı durumlarda Veri Gizliliği Yasası ihlalini GDPR kurumuna bildirmekle yükümlüyüz!” diyor.

2011 yılında Sony’nin PlayStation Network’ü , yaklaşık 77 milyon hesabın kişisel bilgilerinin ele geçirilmesine ve hizmetin 23 gün boyunca çevrimdışı kalmasına neden olan büyük bir ihlal yaşadı.

Sony, başlangıçta hacklemenin 100 milyon dolardan fazlaya mal olacağını tahmin etti ve yalnızca oyunculardan değil, aynı zamanda oyun lansmanları kesintiye uğrayan veya çevrimiçi hizmetleri kullanılamayan geliştiricilerden de özür dilemek zorunda kaldı.

Sony sonunda 55 kadar toplu davayla karşı karşıya kaldı ve etkilenenlere ücretsiz oyunlar da dahil olmak üzere tazminat teklif etmeyi kabul etti.

O zamanlar PlayStation’ın ABD’li patronu Jack Tretton, “Sizler şirketin can damarısınız.” demişti. “Sen olmazsan PlayStation olmaz. Kişisel olarak özür dilemek istiyorum. Vermeye devam ettiğiniz destek karşısında bizi utandıran ve hayrete düşüren sizsiniz.”

Tretton, Sony’nin üçüncü taraf yayıncılık ortaklarına şunları söyledi: “Kesintinin maliyetli olduğunu biliyorum. Siz olmasaydınız biz olmazdık”. Şöyle ekledi: “PlayStation deneyiminin herkes için eğlenceli ve güvenli olmasını sağlamaya her zamankinden daha fazla kararlıyız”.

Exit mobile version