Site icon TechInside

Spotify reklam satışlarını artırmak istiyor

Spotify reklam

Spotify reklam

Spotify reklam satışlarını artırmak için yüzlerce kişiyi işe alacak. Spotify özellikle Avrupa, Avustralya ve Kanada’dayı hedefliyor.

Spotify reklam satışlarını artırmak için işe alım yapıyor

Spotify, aylık ücret ödemeyen ancak kullanıcı tabanının büyük bir bölümünü oluşturan müşterilerden elde edilen geliri artırmaya çalışıyor. Avrupa’daki ve başka yerlerdeki reklam satışlarını artırmak için yüzlerce çalışanı işe almayı planlıyor.

Spotify’ın reklam işlerinden sorumlu başkanı Lee Brown: “Avrupa, Avustralya ve Kanada’da reklam pazarlama iş gücümüzü yüzde 70’in üzerinde artırıyoruz” dedi. Brown, isim vermese de Spotify’ın uluslararası satışlara liderlik etmesi için 25 yıllık uluslararası deneyime sahip bir reklam sektörü yöneticisini de işe aldığını söyledi. Ücretli aboneliklerden ve ödeme yapmayan kullanıcılara reklam yayarak gelir elde eden şirket, pandemi tarafından vurulduktan sonra reklamcılık işinin bu yıl büyümeye döndüğünü gördü.

Spotify’ın aylık 365 milyon aktif kullanıcısının 210 milyonu reklam destekli olup, toplam gelirinin yaklaşık yüzde 12’sini oluşturmaktadır. Morningstar analistleri, “Bir reklam sadece firma için gelir yaratmakla kalmaz, aynı zamanda daha az şarkının çalınmasına ve dolayısıyla mütevazi bir şekilde daha düşük telif ücreti ödenmesine neden olduğu için maliyetleri düşürür” dedi.

Exit mobile version