Site icon TechInside

Teknoloji, tasarım ve inşaat dünyasını değiştirecek

2015 yılında küresel ve bölgesel mimarlık, mühendislik, inşaat ve altyapı sektörleri, değişim ve büyüme trendini sürdürecek. Değişerek büyüme ihtiyacının her alanda ve her bölgede, ama en çok da bu sektörlerde kendini göstermesiyle birlikte, ilgili sektörlerde çalışan profesyonellerden düşük bütçelerle daha kapsamlı projeleri hayata geçirmeleri bekleniyor. Üstelik iş başarmanın en büyük kriterlerinden biri olan yetenekli/nitelikli çalışan havuzu her geçen gün kan kaybederken. Bu aşamada maliyet etkinliğini artıracak, yeni yetenekleri çekecek, tasarım ve inşa etme şeklimizi baştan aşağı değiştirecek ve kendi şekillendirdiğimiz dünyamızı daha sürdürülebilir, yaşanabilir ve ekonomik anlamda daha canlı kılacak yeni teknolojiler her geçen gün daha fazla önem kazanıyor.

Autodesk, 2015 yılında bu değişimi tetikleyecek beş ana trend olan Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti, 3D Yazıcı, Üçlü Bilanço (Triple-bottom line) ve Gerçeklik Yakalama’nın inşaat, mimarlık ve tasarım sektörlerini nasıl etkileyeceğini sizler için derledi:

Büyük Veri, BIM ve Bulut
Bulut tabanlı güçlü Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) araçları, 2015 yılında sektörlerin değişimini tetikleyecek.

Nesnelerin İnterneti (IoT)
2020 yılına kadar 50 milyar adete ulaşması beklenen bağlantılı cihazların yaygınlaşması ile birlikte yeni bir “Bağlanabilirlik Devri” de ortaya çıkıyor. Bugün bağlanabilirliğin artmasıyla farklı sektörlerde çalışan proje ekipleri, dünyanın herhangi bir yerinden uzmanlık bilgisine erişebiliyor, gerçek zamanlı işbirlikleri gerçekleştirebiliyor.

3D Baskı
2014 yılında 3D baskı teknolojisinin gidebileceği uç noktalar, vizyonerlerin bir hayli dikkatini çekmişti. 2015, 3D baskı ile ilgili daha somut sonuçlar göreceğimiz bir yıl olacak. 

Exit mobile version