Site icon TechInside

Tesla ek paket ile hızlanma süresini kısaltıyor

Tesla ek paket

Tesla ek paket

Sunduğu ek paketlerle sürücülere yenilikler sunan Tesla, yeni bir ek paket duyurdu. Tesla ek paket ile araçların hızlanma süresini kısaltıyor.

Tesla ek paket için 2 bin dolar ücret belirledi

Sunduğu güncellemeler ve ek paketlerle elektrikli araçlarında geliştirmelere devam eden Tesla, yeni bir ek paket duyurdu. Bu ek paket, elektrikli araçların hızlanma süresini kısaltıyor.

Tesla’nın elektrikli SUV aracı Model Y için duyurulan bu ek paketin, aslında ücretli bir yazılım güncellemesi olduğunu söyleyebiliriz. yeni güncellemeyle birlikte Model Y’nin 0’dan 100 km/s hızlanma süresinde 0.5 saniyelik bir kısalma meydana geliyor. Kullanıcıların bu güncellemeyi yapabilmesi için ise 2 bin dolarlık ödeme yapması gerekiyor.

Normalde Model Y araçlar 0’dan 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşırken, yeni güncellemeyle birlikte bu süre 4.3 saniyeye iniyor. Yeni güncelleme, yazılım modüllerini optimize ederek bunu sağlıyor.

Aslında aracın kendisinde var olan bu özelliği ücret ödemeden aktif hale getirebilmek için bazı kullanıcılar, hackleyerek yazılım kilidini açmaya çalışıyor. Ancak Tesla bunu önlemek için gerekli güvenlik önlemlerini almış durumda.

Exit mobile version