Site icon TechInside

Tesla, Şangay’da bir Megapack fabrikası kuruyor

Şirket, 2024'ün ikinci çeyreğinde faaliyete başlaması planlanan fabrikada, "Megapack" adı verilen, yaklaşık 4 megavatsaat elektrik depolayabilen lityum-iyon batarya üniteleri üretilecek.

Tesla, megapack enerji depolama ünitesi üretimi için Çin’in Şanghay şehrinde büyük ölçekli bir tesis kuruyor.

Pazar günü, otomobil üreticisi yeni bir inşaata başlayacağını duyurdu. Xinhua’nın haberine göre, bu yılın üçüncü çeyreğinde temeli atılacak proje için bugün Şanghay’da imza töreni yapıldı.

Şirket, 2024’ün ikinci çeyreğinde faaliyete başlaması planlanan fabrikada, “Megapack” adı verilen, yaklaşık 4 megavatsaat elektrik depolayabilen lityum-iyon batarya üniteleri üretilecek. Tesis, 2024’ün ikinci yarısından önce tamamlandığında yılda 10.000 Megapack üretebilecek. Konteyner büyüklüğündeki her bir pil, yaklaşık 3.600 eve bir saat güç sağlamak için yeterli enerjiyi depolayabiliyor ayrıca Tesla Çin’de ürettiği Megapack’leri dünya çapında satmayı planlıyor. Şirket, Teksas ve Güney Avustralya’da dahil olmak üzere dünya çapında birkaç yerde Megapack kurulumları kuruyor.

Pazar günkü duyuru ile, ABD’nin otomobil üreticilerini ve diğer üreticileri ürünlerini daha fazla yurt içinde üretmeye zorlamak için ekonomi politikasını kullandığı için Tesla’nın Çin’e olan güvenini artırdığını görünüyor. Hazine Bakanlığı geçen ay sonunda yayınlanan güncellenmiş kılavuz ile elektrikli araçların Enflasyon Azaltma Yasası’nın 7.500 $’lık EV vergi kredisi için uygun olduğunu ayrıntılarıyla açıklıyor. Güncellenen kurallar uyarınca, bakanlık devletleri şirketlerinin, araçların teşvikten yararlanabilmesi için araç akülerindeki mineralleri ABD’den ve diğer onaylı ticari ortaklardan temin etmesi gerekiyor. 

Megapack nedir?

MegaPack pil, enerji depolama alanında bir devrim yaratmış olan, Tesla tarafından üretilen büyük ölçekli bir lityum iyon pil sistemidir. Bu sistem, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjiyi depolayarak, enerji ihtiyacının olduğu zamanlarda hızlı ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. MegaPack, güç şebekelerinin enerji dengesini sağlamaya, enerji talep dalgalanmalarını yönetmeye ve enerji üretimindeki geçici kesintilere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur.

MegaPack batarya, az yer kaplayan, modüler ve ölçeklenebilir bir tasarıma sahip olup, enerji depolama projeleri için mükemmel bir seçenektir. Bu sistem, özellikle güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının etkili ve sürdürülebilir kullanımını desteklemekte ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmaktadır. MegaPack bataryalar, enerji şebekelerine daha fazla esneklik ve güvenilirlik kazandırarak, enerji sektöründe sürdürülebilir bir geleceğin inşa edilmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Exit mobile version