Site icon TechInside

Tim Cook yapay zeka çalışmalarına odaklanıyor

Tim Cook yapay zeka

Tim Cook yapay zeka çalışmalarına odaklanarak, Apple’ın ürünlerinde yapay zeka çözümlerini daha fazla kullanacak.

Tim Cook, Apple’ın yapay zekayı ürünlerinde daha yoğun şekilde kullanmayı planladığını açıkladı. Ancak teknolojiyle ilgili hala “düzenlenmesi gereken sorunlar” olduğunu düşündüğünü söyledi.

Cook:,”potansiyelin kesinlikle çok ilginç” olduğunu ve Apple’ın yapay zekayı bazı ürünlerine entegre ettiğini ve aynısını gelecek ürünlerle yapacağını söyledi. Apple’ın kazanç görüşmesi sırasında “Yapay zekayı çok büyük görüyoruz” dedi. Bu sonuçlar, iPhone satışlarında sürpriz bir sıçrama olduğunu ve Apple’ın hizmet işinde, Mac satışlarındaki düşüşün dengelenmesine yardımcı olan güçlü büyümenin devam ettiğini gösterdi.

Cook yol planını çizdi    

Bu sonuçlar açıklandıktan sonra Cook’a yapay zeka hakkında ne düşündüğü ve şirketin onu nerede kullanmayı planladığı soruldu. Şirketin “ürün yol haritalarını” açıklamayacağını ancak bunun Apple için önemli bir odak noktası olduğunu söyledi ve düşme algılama gibi halihazırda bu tür sistemler üzerine kurulu ürünlere işaret etti.

Tim Cook: “Bu tür şeylere nasıl yaklaştığınız konusunda kasıtlı ve düşünceli olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir dizi farklı yerde konuşulduğu gibi, sıralanması gereken bir dizi konu var. Ancak potansiyel kesinlikle çok ilginç” dedi.

Apple henüz, ChatGPT gibi metin sistemlerine veya Midjourney gibi görüntü oluşturma araçlarına güç veren üretken yapay zeka türü üzerine inşa edilmiş herhangi bir ürünü henüz piyasaya sürmedi. Cook’a özellikle bu teknoloji sorulmuş olsa da, bu soruya değinmedi. The Information’da yayınlanan yakın tarihli bir rapor, Siri’deki görece ilerleme eksikliğinin Apple’ın yapay zekadan en iyi şekilde yararlanamadığının kanıtı olduğunu iddia etti.

Exit mobile version