Site icon TechInside

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisi alanında işbirliği anlaşması imzaladı

İşbirliğine giden iki şirket, farklı sektörlerde çeşitli 5G kullanım senaryolarını birlikte geliştirecek

Ericsson ve Turkcell, 5G teknolojisi ile farklı sektörlerde hayata geçecek olan yeni kullanım senaryolarının Turkcell şebekesinde kullanımına yönelik ‘İyi Niyet Anlaşması’ imzaladı. İşbirliğine giden iki şirket, farklı sektörlerde çeşitli 5G kullanım senaryolarını birlikte geliştirecek. İyi Niyet Anlaşması imza töreni, 15 Ekim’de Ericsson Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi’nde düzenlendi.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin konuyla ilgili şunları söyledi: “Anlaşma ile 5G alanında özellikle sektörlerin dönüşümüne katkı sağlayacak çözümlerin hayata geçmesi için ortak çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Turkcell’le sürekli artarak devam eden işbirliğinin önemine dikkat çeken Ericsson Genel Müdürü Işıl Yalçın, “5G teknolojisi, düşük gecikme süreleri ve yüksek hız kapasitesi sayesinde daha büyük fırsatlara, yenilikçi çözümlere ve uygulamalara olanak tanıyacak ve sektörlerin dijital dönüşümleri sayesinde yeni ek gelir kapıları aralanmasına imkân verecek.” dedi.

İşbirliğinin aşamaları

Turkcell ve Ericsson arasında 2015 yılında başlayan 5G teknolojisi alanındaki işbirliği, imzalanan bu mutabakat anlaşmasıyla yeni bir dönüm noktasına ulaştı:

Exit mobile version