Site icon TechInside

Türkiye Girişim Ekosistemi Nisan 2021 raporu açıklandı

Teknoloji, mühendislik ve üretim şirketleri başta olmak üzere, katma değerli üretim hedefleyen her ölçekten şirkete profesyonel hizmetler sunan Sistem Global, finansal teknoloji şirketi Enqura’ya yatırım yaptı. 

Türkiye Girişim Ekosistemi Nisan 2021 raporu ile karşımıza çıktı. Ülkemizdeki startup çalışmalarının kapsamlı bir şekilde analizini çıkaran startups.watch ayrıca 2021 yılının ilk 4 ayına ilişkin veriler de yer aldı.

Ticaret Odaları veya doğrudan yatırımcılar üzerinden teyit edilen araştırma raporu Türkiye’deki girişimcilik faaliyetleriyle ilgili dikkat çeken ayrıntıları gözler önüne serdi. 2011 yılında melek yatırımcı ya da girişim sermayesi olarak ayrılan bütçe 38 milyon dolarken; geçtiğimiz yıl bu oran 128 milyon dolara çıktı. 2021’de ise yüzde 279‘luk artışla 512 milyon doları gördü.

Türkiye Girişim Ekosistemi raporunda açıklanan detaylara göre Nisan 2021‘de ülkemizde gerçekleşen startup çalışmaları için satır başları şunlar:

2021’in ilk 4 ayında gerçekleşen girişimler

Son 5 yılda 33 fon kurulduğunu söyleyen rapor, bu fonların Türkiye’ye 677 milyon dolardan fazla para ayırdığına yer verdi. 2021 yılının ilk 4 ayında gerçekleşen çalışmaların özeti ise şunlar oldu:

4 aylık raporda market alışverişi teslimatı üzerine yapılan girişimler 428 milyon dolarlık bir sermaye elde ederken; oyun pazarında ise 65 milyon dolarlık yatırım görüldü. Fintech alanı 8 milyon dolar, yapay zeka ise 5 milyon dolarlık satış boyutuna ulaştı.

Exit mobile version