Site icon TechInside

“Twitter doğal bir sosyal ağ değil!”

Mikro blog ağı Twitter, 2015 yılında köklü bir değişimden geçti. Şirketin CEO’su değişirken, birçok önemli ismi de ya istifa etti ya da görevinden ayrıldı. Ayrıca hatrı sayılır düzeyde çalışanıyla da yolunu ayırdı popüler sosyal medya platformu. Göstergeler Twitter adına gelirlerin bir türlü istenilen seviyeye gelemediği yönündeydi. Kullanıcı sayısı da artmıyordu, ilginç bir döngü halinde 300 milyonun üzerine çıkmış ve rakam, oldukça yavaş bir seyirde artma eğiliminden bir türlü çıkamamıştı. Oysa Facebook’un kullanıcı sayısı 1 milyarı çoktan geçmişti…

Facebook’taki başarısıyla tanınan, ardından Spotify üzerine yoğunlaşan, yatırımlarıyla adından söz ettiren Sean Parker’dan Twitter’a dair çarpıcı açıklamalar geldi. Tanınmış medya platformu Bloomberg’e konuşan internet dünyasının tanınmış ismi, mikro blog ağının tanınmasında en önemli etkenin medya ve ünlüler olduğunu, şimdi ise desteğin geri alındığını belirtti. Parker’a göre medya desteği olmasaydı Twitter’ın böyle bir kullanıcı tabanına sahip olması mümkün değildi. Şimdi ise bu kullanıcı sayısının doğal bir sosyal ağ deneyimi yaşamadığını, bu yüzden de yeterince tatmin olmadıklarını ve düşüşün nedeninin de bu olduğunu sözlerine ekledi.

Twitter’ı doğal olmayan bir sosyal ağ şeklinde tanımlayan Parker, Facebook’un ise insanları birbirine bağlama konusunda rakipsiz olduğunu ifade etti. Twitter’a dair açıklamalarını daha önce medya ve ünlülerle kurulan doğru ilişkilerin başarısına değinerek sürdüren tanınmış isim, bunun şimdilerde ise şirketin en büyük zayıflığı olduğu görüşünü de sundu. Twitter’ın geleceğine dair beklentiler bir hayli karmşık. Sosyal ağın daha fazla ilgi görmek için 140 karakter sınırını kaldırarabileceği de teknoloji dünyasındaki yoğun beklentiler arasında.

Exit mobile version