Site icon TechInside

Twitter’da “üç al bir öde” dönemi

FILE - FEBRUARY 5: Twitter is set to announce its fourth quarter earnings on February 5, after the market close. SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 05: A sign is posted on the exterior of the Twitter headquarters on February 5, 2014 in San Francisco, California. Twitter reported fourth quarter revenue of $242.7 million, beating analysts expectations $217.82 million in revenue in their first quarterly report. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Twitter herhangi bir şey satmadığı için, “üç al bir öde” ilk başta anlamsız gelebilir. Bir an için Twitter’ı bir sosyal ağ olarak değil, borsada hisseleri bulunan bir kurum olarak düşünün. Bu şirket için en önemli varlığın hisseleri olduğunu fark ettiğinizde, en büyük blog ağlarından birini yöneten organizasyonun hisselerinin sadece bir yılda üçte bir değerine düşmesi tüm vehametiyle aklınıza yerleşecektir. Bir de bu şirkette çalıştığınızı varsayın. Moral ve motivasyonu nerede bulurdunuz?

Twitter CEO’su Jack Dorsey bu önemli soruna çözüm olarak kendi yıllık priminden bir bölümü personelin prim havuzuna aktaralı henüz çok olmadı. Buna karşın bir zamanların yükselen değeri Twitter, şirkete gelir sağlayacak sağlıklı ve işler yöntemler üretemediği için her geçen gün değer kaybediyor. Öyle ki, şirketin Nisan 2015’teki hisse değeri olan 53,49 dolara bugün üç hisse birden almak mümkün.

Çoğunluğu aynı zamanda şirket hissedarı olan personeli bünyesinde tutmak isteyen kurum, bu amaçla bir kez daha prim ödemesi yapıyor. BI haberine göre şirket çalışanlarının 6 ay ila 1 yıl daha şirkette kalma sözleşmesi yapması karşılığı 50 bin ila 200 bin dolar arası ödeme yapılıyor. Benzer şekilde çalışanlara sınırlı hisseler de dağıtılıyor.

Twitter için tehlike çanları çalıyor

Kullanıcı artışının sürekli olarak yavaşlaması ve diğer sosyal ağlardaki rekabetin artışı, gerek yatırımcıların gerekse personelin aklında soru işaretleri oluşturuyor. Bir yıla yakın zamandır devam eden kurum içi sıkıntıların çözümü için şirket CEO’su Jack Dorsey farklı çözümler için uğraşırken, kuruluştan bu yana Twitter için çalışan önemli isimlerin kaybı önlenemiyor. Geçtiğimiz hafta ayrılacağını duyuran Karen Wickre ve Shariq Rizvi’nin ardından, bir zamanlar Facebook’un tek rakibi olarak gösterilen serviste işlerin nasıl yoluna gireceği belirsizliğini koruyor.

Exit mobile version