Site icon TechInside

Uber ve Lyft, Hertz ile anlaştı

Otomobil endüstrisini şekillendirmeye başlayan araç paylaşım uygulamaları şimdi yeni bir ortaklıkla, normalde rekabet halinde oldukları otomobil kiralama şirketlerine de el atıyorlar. Uber ve Lyft’in, ünlü otomobil kiralama şirketi Hertz ile yaptığı anlaşma da bu alandaki ilk adım olarak kabul edilebilir.

Anlaşmaya göre, San Francisco ve Los Angeles’tatki Uber ve Lyft sürücüleri artık Hertz’den uygun fiyatla otomobil kiralayabilecekler. Elbette bu sayede şehirde uygulamanın müşterilerinden gelen çağrılara cevap verecek daha fazla Uber ve Lyft otomobili olacak. Hertz ise, filosundaki artık kullanım süresi dolmuş ve müşterilerine kiralamadığı belli bir yaşın üzerindeki otomobilleri satışa çıkarmadan önce onlardan ekstra bir gelir elde etmiş olacak.

Hertz’in yaptığı açıklamaya göre, orta sınıf araçlar için Uber ve Lyft sürücülerinin ödeyeceği haftalık fiyat 180 dolar olacak. Bir sürücünün bu parayı Uber ve Lyft müşterilerini taşıyarak bir günde çıkarması bekleniyor. ABD’deki bu uygulama başarılı olursa, araç paylaşım uygulamalarının benzer ortaklıkları dünyanın her yerinde devreye sokması da büyük ihtimal olarak görülüyor.

Bu yeni uygulama ile artık dileyen herkesin, otomobil satın almak zorunda kalmadan, boş zamanlarında taksi şoförlüğü yaparak gelir elde etmesinin de önü açılmış oluyor.

Exit mobile version