Site icon TechInside

Uber o binaya taşınıyor mu?

Her büyüyen startup’ın hayali, daha geniş, daha lüks, daha karizmatik, daha prestijli bir ofis binasına taşınmaktır. Dünyanın en hızlı büyüyen ve en değerli startup’larından biri olan Uber de on milyarlarca dolarlık değere ulaştıktan sonra, Kaliforniya’da  tarihi ve sembolik değeri olan dev bir binaya taşınmak üzere karar almıştı.

Ancak 2017 başından beri süregelen talihsiz olaylarla şirket son derece yıprandığı için, hissedarların öfkesini daha fazla kabartmak istemeyen Uber yönetimi, yeni binaya taşınma kararından vazgeçtiler.

Şehrin 80 yıllık merkez istasyon binasını satın alıp modernize eden Uber’in orijinal planı bu binaya taşınmak ve şehrin tam merkezinde hizmet vermekti.  Bina aynı zamanda toplu taşıma tarihi açısından da müze değerine sahip bir yapı olduğu için ulaştırma alanında devrim yapan bir şirket olarak Uber’in bu binaya taşınması sembolik bir anlam da taşıyacaktı. Bir anlamıyla Uber kendini Kaliforniya’nın yeni ve lider “toplu taşıma” şirketi olarak konumlandırmış olacaktı.

Uber’in CEO’su ve kurucusu Travis Kalanick’in işten atılması ve büyük hissedarların birbirini dava etmesine kadar giden talihsiz olaylar sonucunda Uber artık bu plandan vazgeçtiğini ve daha “ekonomik” bir alternatifi değerlendireceklerini açıkladı.

Bina için 123 milyon dolar harcayan Uber’in şimdi bu mülkü elinden çıkararak veya yüksek fiyata kiralayarak kar elde etmeye çalışması bekleniyor. Şirket son finansal raporlarında 625 milyon dolar zarar açıklamıştı. Uber yönetimi, sene sonu finansal raporlarına kadar bu zararı eriterek şirketi kara geçirmeye çalışacak. Bu amaçla şimdiden, yüzlerce kişinin çalıştığı ve orijinal olarak “zarar” etmesi için kurulmuş olan, ancak beklentilerin çok üzerinde zarar eden leasing departmanını da kapattıklarını açıkladılar.

Exit mobile version