Site icon TechInside

Uber’in kurucusu imaj danışmanlığı firması ile anlaştı

uber

Kısa süre öncesine kadar yılda 10 milyar dolarlık gelir beklentisi ile dünyanın en değerli şirketleri arasına girmek üzereyken birkaç ay içinde yaşadığı skandallarla sarsılan Uber, özellikle de kurucusu Travis Kalanick’in başını yedi.

Önce Trump’a verdiği destek nedeniyle topa tutulan Travis Kalanick, Trump tepkisi ile uygulamanın kullanıcı kaybetmeye başlamasıyla bu kez hissedarların hedefine girdi. Hemen ardından şirket içindeki cinsel taciz şikayetlerine duyarsız kaldığı için suçlanmaya başlayan Kalanick tüm bu skandallar üzerine görevinden el çektirildi.

Şimdi bir yandan şirkete yeni CEO arayan Kalanick’in bir yandan da bir zamanlar Steve Jobs’ın yaptığı gibi, şirketinin başına geri dönemeye hazırlandığını dile getirdiği de biliniyor. Ancak Kalanick bu hedefine ulaşmak için oturup beklemek yerine, aktif olarak harekete geçmişe benziyor.

Medya önündeki imajının çok zedelendiğinin farkında olan Kalanick, imajını düzeltmesi için bu konuda uzman bir halkla ilişkiler/danışmanlık şirketi ile anlaşma imzaladı.

Fazla tanınmayan ve butik projelerde çalıştığı bilinen Teneo isimli şirketi Kalanick’e kimin tavsiye ettiği bilinmiyor ancak önce ailesini kaybeden, ardından Uber şoförleri ile tartışırken asabileşen, gece kulüplerinden iki kadın ile beraber ayrıldığı fotoğraflanan, üstüne de Uber’deki cinsel taciz soruşturmalarında ağır darbe alan Kalanick’in tüm bu yorgun imajın altından sıyrılıp yeniden güçlü, karizmatik, şirketi üzerinde kontrol sahibi olan bir patron imajı yaratması gerekiyor.

Clinton’lar ile bağlantı

Ancak bu gelişmedeki ilginç detay, Trump’a desteği ile tanınan Kalanick’in tuttuğu imaj danışmanlığı şirketinin kurucusu… Şirketi kuran kişinin, Demokrat partiden başkan ve başkan adayı olan Clinton ailesi ile güçlü bağlantıları olduğu biliniyor ve dolayısıyla Kalanick’in Trump’a destek verdiği için cezalandırıldığını düşünerek yeniden demokratlara yaklaşma girişiminde bulunduğu tahmin ediliyor. Bakalım Kalanick yeniden medya manşetlerindeki karizmatik patron imajına geri kavuşabilecek mi?

Exit mobile version