Site icon TechInside

UiPath, Liderler kategorisinde zirvede yer aldı

Gartner, 2019 Robotik Süreç Otomasyonu için Magic Quadrant araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Raporun ilk yılında değerlendirilen 18 yazılım firmasından biri olan UiPath, Liderler kategorisinde, üst sırada yer almayı başardı.

UiPath ilk sırada yer aldı

Gartner bu yıl içinde yaptığı 2019 Robotik Süreç Otomasyonu için Magic Quadrant araştırmasını duyurdu. Şirket rapor ile birlikte yaptığı açıklamada robotik süreç otomasyonunun büyümeye devam edeceğini söyledi. Buna sebep olarak ise kuruluşların operasyonel verimliliği artırmanın ve eski sistemleri yeni kurumsal uygulamalar ve dijital işletmelerle entegre etmenin yollarını aramaya devam ettirmeleri gösterildi.

Robotik süreç otomasyonu yazılımlarının değerlendirildiği araştırmada UiPath, ilk sırada kendine yer buldu.

Gartner’ın Magic Quadrant değerlendirmesi, UiPath Kurumsal RPA platformu 2018.3.1 sürümünü ve UiPath Go!’yu temel aldı. Bu arada UiPath Go!’nun yeniden kullanılabilir otomasyon süreçlerinin kullanıcılara sunulduğu çevrimiçi bir pazar yeri olduğunu da belirtelim.

Gartner tarafından yapılan araştırmada bazı kriterler bulunuyordu. Bunlar, pazarı anlama, pazarlama stratejisi, satış stratejisi, sunum (ürün) stratejisi, iş modeli, dikey/endüstriyel strateji, inovasyon ve coğrafi strateji olarak sıralanıyor. Tedarikçinin uygulama kabiliyetine ilişkin kriterler ise ürün veya hizmetin değerlendirilmesi, genel uygulanabilirlik, satış/fiyatlama, pazara cevap verebilme/geçmiş performans, pazarlama, müşteri deneyimi ve operasyonları içeriyordu.

Exit mobile version