Site icon TechInside

Vakıfbank’tan bankacılığın bir sonraki adımı: Vinov

Vakıfbank, borçlu-alacaklı ilişkisini yeniden tanımlayan Vinov ekosistemini tanıttı. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 7/24 yaşayan yeni bir ekosistem olarak tanıttığı Vinov içinpiyasadaki tahsilat ve ödeme riskini ortadan kaldırıyor ve ticaret hacminin artışına katkıda bulunuyor. Erken tahsilat imkânı sayesinde nakdi krediye ihtiyaç olmadan likiditeye erişim mümkün oluyor. Devirde vade değişikliği imkânı ile alacak ve ödemeler arasındaki vade uyumsuzluğu sorununu ortadan kaldırıyor diyor.

Vinov, ileri vadeli Türk Lirası ödemelerde VakıfBank garantisi sunan, 7/24 kullanılabilen dijital, yenilikçi, esnek bir ödeme ve tahsilat ekosistemidir. Bireysel ve ticari nitelikteki tüm müşteri grupları tarafından internet bankacılığı, mobil bankacılık, şubeler ya da Vinov mobil uygulaması aracılığıyla kullanılabilir.

VakıfBank müşterileri, bir Vinov hesabı açarak ve bu hesaba kredi limitini tanımlayarak Vinov oluşturmaya başlayabilir. Alınmış bir Vinov, VakıfBank web sitesi, VakıfBank Mobil Uygulaması ve Vinov Mobil Uygulaması üzerinden sorgulanabilir. Vinov ile yapılabilecek ödeme ve tahsilat işlem örnekleri arasında hizmet alım bedelleri, , tedarikçi ödemeleri, araç kiralama bedelleri, bayi tahsilatları, okul/kurs/eğitim ücreti ödemeleri, mobilya ve beyaz eşya alımı, makine, yedek parça alım ve ham madde bedelleri sayılabilir.

Üstünsalih, Vinov’un gücünü üç temele dayandığını söyleyerek bunları şu şekilde sıralıyor:

Vinov sahipleri neler yapabilir?

Vinov kaydı oluşturan VakıfBank müşterileri, tüm ödemeleri için alacaklı tarafa VakıfBank garantisiyle ödeme yapabiliyor. Alacaklı tarafın Vinov müşterisi olması şartı bulunmuyor. Ancak alacaklı taraf da VakıfBank müşterisi ise sistemin sunduğu avantajlı özelliklerinden yararlanabiliyor.

Exit mobile version