Site icon TechInside

Verinin manipüle edilmesi yıkıcı sonuçlar doğuracak

data1EMC’nin güvenlik birimi RSA’in Başkanı Amit Yoran, 2015 yılında güvenlik sektöründe yaşananları değerlendirdi ve 2016 öngörülerini açıkladı. Amit Yoran’a göre, 2015 yılının en göze çarpan özelliği, güvenlik sağlayıcılarının gelişmiş tehditlere karşı koruma sağladıkları iddialarında bulunmalarına karşın, aslında sağlayamamaları gerçeği oldu. Bir diğer öne çıkan durum ise şirketlerin dijital ortamlarının farklı şekilde izlenmesi ve savunulması gerektiğini fark etmeleri oldu. Buna aynı yöntemleri izleyerek güvenlik programlarını zaten kullanmakta oldukları teknolojiler ve yaklaşımların merkezine yerleştirmeye devam edilmesi kurumları yeni yılda zorlayacak.

Yoran, 2015 yılında, tehditlerin çok çabuk değiştiğini, öyle ki birçok organizasyonun tehditleri algılama ve bunlara yanıt verme hızından daha çabuk değiştiğine tanık olunduğunu ifade etti. Sadece birkaç yıl önce “gelişmiş tehdit” olarak kabul edilen bir tehdit, bugün bir film bileti fiyatına satılan gelişmiş kötü amaçlı yazılımlar ve saldırı setleri sayesinde olağan bir hal aldı. Bu gözlemler ne kadar can sıkıcı görünürse görünsün, en büyük etkiyi yaratacak değişim neredeyse hiç bildirilmemiş ve yanlış anlaşılmış kalmaya devam ediyor.

RSA Başkanı, önleme konusuna odaklanan güvenlik yatırımlarında artık izleme, algılama ve tepki özelliklerini de dengeleyecek bir değişim yaşandığından, bazı alanlarda ilerleme kat edildiğini gördüğünü belirtti. İhlallerin kaçınılmaz olduğunu ve daha hızlı algılamanın ve olay kapsamını daha doğru belirlemenin izlenmesi gereken yol olduğunu söylemenin artık bir klişe halini aldığını belirten Amit Yoran, 2016 yılında sektörün ve kuruluşların hazırlıklı olması gereken, yeni ortaya çıkan eğilimleri şu şekilde sıraladı:

Exit mobile version