Site icon TechInside

VMware’den bulut ürün ve hizmetlerinde çağ atlatan çözümler!

VMware Explore 2022 Europe etkinliğinde müşterilerinin çoklu bulut yolculuğunu iyileştiren inovasyonlarını, yeni ürünlerini, hizmetlerini ve yeni işbirliklerini duyurdu. Etkinliği ShiftDelete.Net’in kurucusu Hakkı Alkan, yerinde takip etti.

VMware, çoklu bulut ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin bulut kaosundan kurtulup bulutu akıllı kullanmasını sağlıyor

VMware CEO’su Raghu Raghuram, konuyla ilgili şunları söylüyor: “İş ortaklarımızla birlikte müşterilerimizin ‘bulutu akıllı kullanmak’ yaklaşımından fayda kazanmalarını sağlayan yeni inovasyonlar sunmaya devam ediyoruz. Müşterilerimiz çoklu bulut ortamının, uygulamalarını çalıştırmaları için otonom ve küresel gibi bulut seçenekleri sağladığını biliyor. VMware olarak müşterilerimizin çoklu bulut karmaşıklığını rekabet avantajı haline getirmelerine yardımcı olmak için yolculuklarının her adımlarında yanlarında oluyoruz.”

ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan ve VMware CEO’su Raghu Raghuram

Raghuram sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Dijital dönüşüm, inovasyon hızını artırmak isteyen her şirketin öncelikleri arasında yer alıyor. Maliyet, siber güvenlik ve enerji tüketimi alanlarında karşılaştıkları güçlüklerin de farkındayız. İnovasyon ve yeni iş ortaklıklarıyla onların bu sorunları ortadan kaldırmasına yardımcı olabilecek bir konumda yer alıyoruz.”

Çoklu bulutu benimseyen şirketler karmaşıklıklarının, güvenlik zorluklarının ve yetenek açıklarının büyük ölçüde arttığını gözlemliyor. Öte yandan tüm bu zorluklara rağmen şirketler çoklu bulut kullanımını artırıyor. VMware de ekosistem iş ortaklarıyla birlikte çoklu bulutlarda esneklik ve seçenek imkanı sağlayarak şirketlerin ‘Bulutu Akıllı Kullanmak’ yaklaşımına başarıyla geçmiş yapmalarına yardımcı oluyor.

Çoklu bulut operasyonlarından fayda elde eden bulutu akıllı kullanan şirketler, rekabet avantajlarının iyileştiğini ve en iyi sonuçlar elde ettiğini belirtiyor. Vanson Bourne’un VMware’in yetkilendirmesi üzerine gerçekleştirdiği bir ankete göre bulutu akıllı kullanan şirketlerin yüzde 97’si çoklu bulut yaklaşımlarının gelirlerini, yüzde 96’sı ise kârlılığını da artırdığını belirtiyor.

Bu bulgular, müşterilerin doğru uygulama için doğru bulutu seçmesine yardımcı olan bulutu akıllı kullanma yaklaşımının avantajlarını sunan VMware Cross-Cloud hizmetlerinin sağladığı değerleri öne çıkarıyor.

Bulut dönüşümünü hızlandırmak ve uca ulaştırmak

VMware, VMware Explore Europe etkinliğinde müşterilerinin kurumsal iş yüklerini özel ve genel bulutlarda ve uçta daha iyi çalıştırmasına, ölçeklendirmesine ve korumasına odaklanan ürün ve hizmetlerini duyurdu. Bu duyurular arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Bulut yerlisi platformu oluşturmak ve işletmek

VMware, VMware Tanzu bulut yerlisi uygulama portföyü ve VMware Aria bulut yönetim platformuyla ilgili gelişmeleri de duyurdu. Bu iki hizmet bir araya gelerek şirketlerin yolculuklarının her aşamasında, Kubernetes ve bulutların tamamını kapsayacak şekilde bulut yerlisi geliştirme, ulaştırma ve yönetim sürecinde bulutu akıllı bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Bu duyurular arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Hibrit çalışanları güçlendirmek

BT ekipleri, çalışanların daha fazla cihaz kullandığı, daha fazla buluttan daha fazla uygulamaya eriştiği ve işlerini hiç olmadığı kadar fazla lokasyondan yaptığı günümüzün hibrit çalışma ortamının güçlüklerini ortadan kaldırmak için mücadele ediyor. VMware, Anywhere Workspace platformundaki yenilikleriyle BT ekiplerinin üstündeki yönetim yükünün azalmasına ve otomasyonla verimliliklerinin artmasına yardımcı oluyor

VMware Cross-Cloud hizmetleri müşterilerin çoklu bulut çağında ilerlemelerine yardımcı oluyor

VMware Explore Europe’ta şirket, müşterilerinin çoklu bulut çağında ilerlemelerine yardımcı olan VMware Cross-Cloud hizmetlerini iyileştirerek bulut kaosundan kurtulup bulutu akıllı kullanmalarını sağlıyor. VMware Cross-Cloud hizmetleri, uygulamaların tamamını herhangi bir bulutta, herhangi bir cihazdan oluşturmak, işletmek, erişmek ve korumak için bütünleşik ve kolay bir yöntem sağlayan portföyden oluşuyor.

Exit mobile version