Site icon TechInside

webOS iletim sistemi genel kullanıma açılıyor

webOS işletim sistemi

webOS işletim sistemi

LG akıllı TV’lerinde kullandığı webOS işletim sistemi için radikal bir karar aldı. webOS artık diğer markalar tarafından kullanılabilecek.

webOS işletim sistemi akıllı TV’lerde yaygınlaşacak

TV’ler artık görüntü kalitelerinin yanı sıra işletim sistemleriyle de birbiriyle rekabet ediyor. Akıllı TV’lerin performansında, bu işletim sistemleri kritik bir rol oynuyor.

Akıllı TV kategorisinin en güçlü markalarından olan LG, webOS isimli işletim sistemiyle ön plana çıkıyor. Ancak LG, webOS için çok radikal bir karar imza attı. Artık diğer markalar da LG’nin webOS işletim sistemini kullanabilecekler. Bunun için lisanslama modeliyle çalışılacak. Yani diğer markalar, webOS’u kullanmak için LG’ye periyodik olarak ödeme yapacaklar.

Hatta LG’nin bazı markalarla webOS kullanımı konusunda şimdiden anlaştığı da iddia ediliyor. Bu markalar arasında RCA, Ayonz ve Konka gibi isimlerin yer aldığı vurgulanıyor. Ayrıca bazı küçük üreticiler de webOS işletim sistemini kullanarak üretim süreçlerini daha kolay hale getirebilecekler. Bununla birlikte nispeten daha küçük markalar, işbirliğiyle kullanıcılarına LG’nin sunduğu deneyimi yaşatabilecekler.

Exit mobile version