Site icon TechInside

Wi-Fi modem konumu nasıl seçilir?

Wi-Fi modem konumu

Kesintisiz ve güçlü ağ bağlanıtısı için Wi-Fi modemin konumu kritik önemdedir. Peki Wi-Fi modem konumu nasıl seçilir?

Evden çalışıyorsanız, akıllı ev aletlerini kurmaya çalışıyorsanız  veya  günün sonunda biraz Netflix ile rahatlamak istiyorsanız,  bu büyük bir baş ağrısı olabiliyor. Peki, hangi internet servis sağlayıcınız olursa olsun veya kaç cihaz bağlı olursa olsun,  Wi-Fi’niz her zaman kararsız görünüyorsa ne yapabilirsiniz?

Wi-Fi ağınızı optimize etmenin ve bu sorunları çözmenin kolay bir yolu var. Üstelik bu sadece birkaç dakika alıyor.

İnternet hızlarını belirleyen birçok faktör var. Evinizdeki genel kablosuz hızları ve kapsama alanını iyileştirmek için izleyebileceğiniz birkaç püf noktası veya yönerge  olsa da en önemli faktörlerden biri yönlendiricinizin konumu.

140 metrekare ve bundan daha küçük evler için tek bir kablosuz erişim noktası yeterli olmaktadır. Bununla birlikte, yönlendiriciniz birkaç yaşındaysa, 802.11ax veya Wi-Fi 6 destekli daha yeni bir modele yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Bu, en yeni nesil Wi-Fi teknolojisidir ve size mümkün olan en yüksek kablosuz hızları ve en iyi genel kapsama alanını sağlamaktadır.

Daha büyük, çok katlı evler için tüm evde tutarlı bir kapsama alanı sunmak amacıyla bir ağ ağına geçiş yapmak düşünülebilir. Ana erişim noktası kurulduktan sonra, evinizin uzak bir köşesinde sağlam kablosuz kapsama alanı olmadığını fark ederseniz, o alana başka bir düğüm ekleyebilirsiniz.

Merkezi ve yüksek konum en önemlisi

Yeni bir eve veya daireye ilk taşındığınızda, modem genellikle evin uzak noktalarından birinde duvar boyunca kurulur. Her şeyi teknisyenin kurduğu yerde bırakmak cazip gelebilir. Ancak buranın yönlendiricinizi bulundurmak için en uygun yer olması pek olası değil. Yönlendiriciler sinyali her yöne gönderir, bu nedenle sinyal evinizin köşesinde bırakılırsa, kablosuz kapsama alanınızın önemli bir yüzdesi evinizin dışına gönderilir. Bu nedenle, sinyali optimize etmek için yönlendiriciyi merkezi bir konuma taşımak gerekmektedir.

Yönlendiriciler en güçlü sinyallerini aşağı doğru yayma eğilimindedir, bu nedenle kapsama alanını en üst düzeye çıkarmak için yönlendiriciyi mümkün olduğu kadar yükseğe monte etmek en iyisidir. Bir kitaplık üzerine yüksek bir yere koymayı veya duvara göze çarpmayacak bir yere monte etmeyi deneyin.

Diğer elektronik cihazlardan ve büyük metal nesnelerden uzak bir yer seçmeye çalışın. Yönlendiricinizin yakınında ne kadar çok duvar, büyük engel ve elektronik varsa, bir şeyin sinyale müdahale etme olasılığı o kadar yüksektir.

Yönlendiricinizde iki veya daha fazla anten varsa hepsini aynı yönde konumlandırmayın. Bunun yerine, onları birbirine dik yapın, yani birini yatay ve diğerini dikey olarak konumlandırın.

Exit mobile version