Techinside Google News
Techinside Google News

Xiaomi fabrikaları insansız hale geliyor!

Xiaomi fabrikaları insansız hale gelerek üretim hızını artırıyor. Changping’deki fabrikada, yılda 10 milyondan fazla üretim yapılacak.
- Advertisement -

Pekin’in kuzeydoğu eteklerindeki Changping bölgesinde bulunan 80.000 metrekarelik tesis, şirketin Mix Fold akıllı telefonunun yılda yaklaşık bir milyon adet üretimini yapan Yizhuang’daki pilot akıllı fabrikanın ardından geliyor. Yeni fabrika, Xiaomi’nin yakında piyasaya sürülecek olan katlanabilir telefonları MIX Fold 4 ve MIX Flip’i üretecek. Bu telefonlar yaklaşık her üç saniyede bir 7/24 üretilecek.

Xiaomi fabrikaları insansız çalışacak

Mikron seviyesinde toz giderme ile tamamen temiz bir üretim ortamı sağlanıyor. Bu, aşağıda gösterilen ikinci videoda Akıllı Fabrika’nın ‘savaş odasında’ çalışan az sayıdaki insanın giydiği ameliyathane tarzı önlükleri ve kepleri açıklıyor. Tamamen otomatik “ışıklar kapalı” fabrikalar elbette bir süredir ortalıkta. Örneğin, Japon robotik şirketi Fanuc Ltd, ilk tamamen otomatik hattını 2001’de açtı ve CNN Money’e göre , 2003’te Fuji Dağı yakınlarında robotların günde yaklaşık 50 tane olmak üzere başka robotlar inşa ettiği ve bir aya kadar tamamen gözetimsiz çalıştığı bir fabrikaya sahipti. Ancak Xiaomi, fabrikanın yapay zeka beyninin zaman içinde süreçlerini otonom olarak geliştirmesine ve optimize etmesine olanak tanıyarak işi bir adım öteye taşımış olabilir.

Lei Jun: “Bu platformun sorunları belirleyip çözebilmesi ve aynı zamanda üretim sürecini iyileştirmeye yardımcı olması. Bu gerçekten inanılmaz! Bu platform meslektaşlarımızı ilk gördüklerinde büyüledi” diyor. Weibo’daki bir gönderide bu konu daha da genişletiliyor ve bir bölüm kabaca şu şekilde çevriliyor: “Yüzde 100 kendi geliştirdiğimiz ‘Xiaomi Pengpai Akıllı Üretim Platformu’ fabrikanın beyni olup fabrikaya ruhunu enjekte ediyor, tüm fabrikanın kendi kendini algılama, kendi kendine karar alma ve kendi kendini uygulama yeteneklerine sahip olmasını sağlıyor ve ekipman sorunlarını bağımsız olarak teşhis edebiliyor, süreç akışlarını iyileştirebiliyor ve hammadde tedarikinden teslimata kadar tam senaryo dijital yönetimini gerçekleştirebiliyor. Böylece kendi kendine gelişebilen gerçek bir akıllı fabrika haline gelebiliyor” ifadeleri kullanılıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

HABERLER

TÜMÜ

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz