Site icon TechInside

Zoom hisseleri düşüş yaşıyor

Zoom hisseleri

Zoom hisseleri

Pandemi kaynaklı hızlı artışın ardından Zoom hisseleri düşüş yaşıyor. Bununla birlikte artan rekabet de bu durumda etkili oldu.

Zoom hisseleri eski günlerini arıyor

Zoom’un üçüncü çeyrek gelir büyüme oranı, video konferans araçlarına olan talebin geçen yıl pandemi kaynaklı hızlı artış sonrası düşmesiyle yüzde 35’e yavaşladı. Bu nedenle Zoom hisseleri yaklaşık yüzde 6 oranında düştü.

Zoom, bir önceki çeyrekte yüzde 54 ve bir yıl önce yüzde 360 oranında artmasının ardından gelirin 31 Ekim’de sona eren çeyrekte 1.05 milyar dolar olduğunu söyledi. Pandeminin kazanan hisse senedi, bu yıl yaklaşık yğzde 28 kaybettikten sonra uzun vadeli işlemlerde 227,5 dolara düştü. Ayrıca, Cisco’nun konferans aracı Webex ve Microsoft’un Teams’inin yarattığı sert rekabet, Zoom’un kurumsal müşterileri kazanmasını zorlaştırdı.

Şirket, kullanıcılarını korumak için işletmelerin büyük ölçekli konferanslara ev sahipliği yapabileceği Events platformu, bulut arama hizmeti Zoom Phone ve ofis içi toplantılar özelliği Zoom Rooms gibi çeşitli yeni teklifler başlattı.

Exit mobile version